Consultări cu Iohannis. Chirieac: Dacă, de dimineață, părea de necrezut, acum nu poate fi exclus!

Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României

Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză, luni după-amiază, în contextul consultărilor președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a invitat, luni, 14 decembrie, la Palatul Cotroceni, președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României. Rând pe rând, aceștia au discutat cu președintele. PSD consideră că un Guvern de uniune națională este cea mai bună soluție, în acest moment, pentru România.

Luni după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a făcut următoarele precizări: „Eu nu exclud ca domnul președinte să decidă o nouă rundă de negocieri. Din ce văd și din declarațiile făcute până în acest moment, cred că totul depinde de USR-PLUS. Dacă acest partid va insista dincolo de o anumită limită, în acest moment, nu mai exclud deloc un Guvern de uniune națională, format din PNL și PSD, probabil cu generalul Ciucă în funcția de premier. Probabil, va participa și UDMR, USR și AUR rămânând în opoziție.”

„Am aflat informații de la întâlnirea PSD cu președintele. A felicitat de trei PSD pentru câștigarea alegerilor”, a spus Bogdan Chirieac.

„Mai departe, am înțeles că președintele le-a spus că propunerea Alexandru Rafila este onorabilă. Probabil, nu-l poate accepta pe Rafila din motive politice, la fel cum nu cred că-l va accepta pe Florin Cîțu”, consideră Bogdan Chirieac. 

„Dacă ceea ce părea de necrezut de dimineață, la ora 9.00, acum nu poate fi exclus! Propunerea PSD pentru un Guvern de uniune națională nu a fost exclusă de președintele Iohannis”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: SCANDAL la Antena 3: Seidler (USR), VIOLENT cu Bogdan Chirieac. ”De-aia și Iohannis are o reticiență să formeze un Guvern cu astfel de persoane!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel