Ciobănescul Românesc de Bucovina, recunoaştere internaţională

Mihai Ciobanu / 14 sep 2018 / 14:23 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că Ciobănescul Românesc de Bucovina va fi recunoscut definitiv ca rasă anul viitor, la Expoziţia Mondială de la Shanghai, unde se va întruni Adunarea Generală a Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI). 

"Avem trei rase recunoscute internaţional, Ciobănescul Românesc Carpatin şi Ciobănescul Românesc Mioritic sunt recunoscute definitiv pentru că există nişte proceduri în Federaţia Chinologică Internaţională. Atunci când se recunoaşte o rasă, i se dă un număr de standard provizoriu pe 10 ani, după care trebuie să treacă de o nouă evaluare, un control al comisiilor FCI, după care sunt propuse la recunoaşterea definitivă.

Această recunoaştere definitivă se face cu votul tuturor membrilor FCI în cadrul Adunării Generale a Federaţiei. Carpatinul şi Mioriticul au fost recunoscute la Milano, în 2015, cu ocazia Adunării Generale de la Milano, iar Ciobănescul Românesc de Bucovina va fi recunoscut definitiv anul viitor, la Expoziţia Mondială de la Shanghai, unde se va desfăşura şi Adunarea Generală a Federaţiei Chinologice Internaţionale Federaţiei Chinologice Internaţionale", a precizat Petru Muntean. 

A patra rasă naţională

Potrivit acestuia, a patra rasă naţională, Ciobănescul Românesc Corb, este încă în proces de selecţie, fiind o rasă recunoscută şi standardizată la nivel naţional, însă trebuie să se îndeplinească o serie de condiţii, iar apoi să fie întocmită documentaţia pentru a fi trimisă Federaţiei Chinologice Internaţionale. Acesta a estimat că că documentaţia pentru recunoaşterea internaţională a rasei Ciobănesc Românesc Corb ar putea fi avansată la FCI cam în 12, maxim 18 luni. 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26