China. Un ministru spune că masacrul din Tiananmen a fost o decizie "corectă"

ws_China_Flag
ws_China_Flag

Represiunea manifestaţiei din Piaţa Tiananmen la Beijing în 1989 a fost o decizie ''corectă'', a declarat duminică ministrul chinez al apărării, citând ''stabilitatea'' ţării de atunci, informează Reuters şi France Presse.

"Acest incident a fost o turbulenţă politică şi guvernul central a luat măsuri pentru a opri această turbulenţă, ceea ce a fost o politică corectă" care a trebuit adoptată, a declarat generalul Wei Fenghe în timpul unui discurs la forumul de securitate Shangri-La Dialogue (SLD) la Singapore.

Este rar ca oficiali ai guvernului chinez să recunoască evenimentele din 4 iunie 1989, în timp ce referirile la ele sunt puternic cenzurate în China, notează Reuters.

"Toţi sunt preocupaţi de Tiananmen după 30 de ani", a mai spus Wei în discursul său în faţa miniştrilor apărării, militarilor de rang înalt şi experţilor.

"Aceşti 30 de ani au dovedit că China a trecut prin schimbări majore", a subliniat el, adăugând că datorită acţiunii guvernului "China se bucură de stabilitate şi dezvoltare".

30 de ani de la represiunea din piata Tiananmen



Marţi se împlinesc 30 de ani de la aceste proteste, în care trupele chineze au deschis focul pentru a pune capăt turbulenţelor conduse de studenţi. Grupuri pentru apărarea drepturilor omului şi martori afirmă că sute sau chiar mii ar fi putut fi ucişi. China nu a prezentat niciodată un bilanţ final al morţilor.

La acea vreme, China a acuzat contrarevoluţionari pentru proteste încercând să răstoarne partidul.
    
Evenimentul nu va fi comemorat oficial de Partidul Comunist la putere sau de către guvern. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel