Urmărește emisiunea live


Cezar Preda, la SIE. Călin Popescu Tăriceanu, CATEGORIC

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o poziție vehementă cu privire la speculațiile despre numirea directorului SIE. 

Amintim că în spațiul public au apărut informații din surse politice potrivit cărora Cezar Preda ar urma să fie numit la conducerea SIE. 

”Astea nu sunt decât speculaţii şi n-a existat niciun fel de discuţie nici măcar între Liviu Dragnea şi mine, cu atât mai puţin cu preşedintele. Nu că nu confirm, infirm că ar exista o astfel de discuţie sau că ar fi existat o astfel de discuţie şi numele pe care l-am văzut evocat nu ştiu de unde a apărut, dar... (...) Domnul Preda n-a fost nominalizat de nimeni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o emisiune la B1 TV.

[citeste si]

”O să discutăm întâi în alianţă, părerea mea e că trebuie să găsim în primul rând o persoană care să poată să facă faţă constrângerilor şi, până la urmă, responsabilităţilor unei astfel de funcţii şi nu e chiar un lucru foarte uşor. Depinde ce vrem să facem cu aceste servicii, dacă vrem să punem un om căruia să-i dăm o sinecură sau cineva gândeşte în termenii ăştia, atunci e foarte simplu. (...) Cei care au fost cultivaţi, formaţi, educaţi (în proximitatea serviciilor de informaţii n.r), nu. Trebuie să vină oameni care (...) au convingeri democratice serioase (...) Dar eu vreau, pentru ca să fim feriţi de orice riscuri pe viitor, cei care conduc serviciile să fie oameni care în primul rând sunt civili, ca să spun aşa, şi înţeleg că trebuie să existe o linie de demarcaţie netă între servicii şi viaţa politică”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel