EXCLUSIV  Celebrii muzicieni Bob Dylan şi Laurence Equilbey inaugurează Auditoriumul La Seine Musicale

Magdalena Popa Buluc / 20 apr 2017 / 20:36
Salveaza PDF Print Comentarii
Bob Dylan
Bob Dylan

Muzicianul revoluţionar Bob Dylan, recompensat cu Premiul Nobel pentru literatură, va inaugura mâine Auditoriumul La Seine Musicale, un nou far cultural al zonei pariziene, situat în Île Seguin, în sud-vestul capitalei franceze.

În luna octombrie a anului trecut, Bob Dylan a primit, spre surpriza generală, Premiul Nobel, fiind primul muzician recompensat de Academia Suedeză. Atribuind acest premiu unuia dintre geniile muzicii americane, juriul a dat dovadă de îndrăzneală. Dacă Bob Dylan a revoluţionat rockul la începutul anilor 60, el a reuşit performanţa datorită unui limbaj nou, moştenit din poezia şi din literatura care i-au legănat copilăria. Este considerat primul textier literat al istoriei rockului, cu mult înainte de Lou Reed şi de alţi artişti pe care cântecele sale i-au inspirat.

Robert Allen Zimmerman, pe numele său adevărat, s-a născut în Duluth (Minnesota) în 24 mai 1941. Şi-a ales pseudonimul ca omagiu adus poetului galez Dylan Thomas.

Întreaga sa operă este traversată de referinţe la Arthur Rimbaud, Allen Ginsberg, T. S. Eliot sau Mallarmé. În trilogia albumelor lansate între 1965 şi 1966, Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited şi Blonde on Blonde, el a renunţat la chitara rece de la începutul carierei în favoarea celei electrice şi a atins culmile invenţiei formale şi ale expresiei poetice.

Ironia face ca Dylan să fi fost recompensat pentru scrisul său într-un moment în care nu mai produce cântece originale. Ultimele sale trei albume sunt consacrate standardelor din Great American Songbook, mai ales celor interpretate de Frank Sinatra.

Apărut recent, Triplicate, primul triplu album al carierei sale, se situează în prelungirea Shadows in the Night şi Fallen Angels. În el artistul revizitează 30 de titluri din repertoriul american care au precedat dezvoltarea rockului. Realizat chiar de el, sub pseudonimul Jack Frost, albumul a fost înregistrat în direct cu trupa sa de turneu, agrementat de o secţiune de alămuri la unele titluri. Frapează interpretarea sensibilă pe care Dylan o dă muzicii americane.

De la 1 aprilie, ziua în care i-a fost înmânat în sfârşit Premiul Nobel la Stockholm, în cadrul unei ceremonii secrete, Bob Dylan străbate drumurile europene într-un turneu în care revarsă farmecul relecturilor din clasicii americani, dar reia şi câteva dintre piesele sale clasice, ca Tangled Up in Blue, Highway 61 Revisited sau Desolation Row, extrase din ultimul său album de cântece originale, Tempest. Spre deosebire de cei mai mulţi muzicieni americani care încântă publicul cu florilegii ale celor mai mari succese ale lor, Dylan continuă să procedeze în felul său, cântând exact ceea ce doreşte să cânte. Şi aceasta face măreţia acestui geniu incontestabil.

 

„Vreau să apăr Patrimoniul, dar sunt avidă şi de noutăţi muzicale”

În 22 şi 23 aprilie, dirijoarea de orchestră şi de cor, Laurence Equilbey, va urca la pupitrul Insula Orchestra, un ansamblu de instrumente vechi pe care Laurence Equilbey l-a fondat în 2012, şi care se află în rezidenţă la Auditorium La Seine Musicale, având misiunea de a asigura un număr de evenimente de-a lungul anului şi de a invita, de asemenea, alte formaţii, acordând un loc important activităţilor educative.

(w670)

Laurence Equilbey

 

Regizat de Olivier Fredj, concertul va reuni cinci artişti francezi dintre cei mai apreciaţi ai momentului: Sandrine Piau, Anaïk Morel, Stanislas de Barbeyrac, Florian Sempey şi pianistul Bertrand Chamayou.

Va urma, în 11 şi 12 mai, o propunere pasionantă: Die Schöpfung (Creaţia) de Haydn, regizată de Carlus Padrissa şi echipele La Fura dels Baus. O perioadă încărcată pentru Laurence Equilbey, mai ales că tot acum va fi lansat primul ei CD la Erato/Warner Classics, care reuneşte Messa du Couronnement şi Vecerniile solemne ale unui confesor de Mozart.

 

Laurence Equilbey s-a născut la Paris în 1962. Prima operă dirijată de ea a fost La Cenerentola la Festivalul de la Aix-en-Povence în 2000, an în care a fost şi la pupitrul concertului cu Medeamatrial de Dusapin, la Nanterre. În 2009, a dirijat Albert Herring de Britten la Opera din Rouen şi apoi la Opera Comică din Paris, iar în anul următor, Der Freischütz la Opera din Toulon. În 2013 condus Ciboulette la Opera Comică, discul concertului fiind înregistrat în DVD la FraMusica) şi Orfeo ed Euridice de Gluck la Boulogne-Billancourt şi Versailles. Cu aceasta din urmă a urcat la pupitru şi în 2015 la Paris, Aix-en-Provence şi Poissy, înregistrarea operei apărând la Archiv Produktion. Anul trecut, a dirijat la Paris, Le Havre, Viena, Aix-en-Provence şi Versailles opera Lucio Silla.  

(w670)

Insula Orchestra, Laurence Equilbey, Viktoria Mulova, la Palacio de Festivales de Cantabria

 

Întrebată de  Michel Parouty de la revista Opéra, cum s-a născut aventura La Seine Musicale şi cum s-a integrat Insula Orchestra în acest proiect, Laurence Equilbey a mărturisit că de mult timp Consiliul departamental Haute-de Seine şi preşedintele lui, Patrick Devedjian doreau să construiască pe Île Seguin, vechiul fief al uzinelor Renault până în 1992, un edificiu destinat muzicii. Ideea a devenit realitate datorită unui parteneriat public-privat. În urma mai multor întâlniri ale muzicienei cu responsabilii Departamentului, începute în 2012, s-a născut un proiect de cinci ani, timpul necesar ca Insula Orchestra să-şi dovedească reputaţia, mai ales că nu era în rezidenţă numai pentru a propune concerte, dar şi pentru a concepe programe educative importante. Era nevoie de suficient timp pentru a termina construcţia şi pentru ca ansamblul să-şi primească „blazonul”, ceea ce s-a întmplat mai ales graţie Filarmonicii din Paris şi a Grand Théâtre de Provence, dar şi Televiziunii Franceze şi France Musique. Şi nu în ultimul rând, datorită concertelor susţinute în Franţa şi în străintate. Se poate spune că acum s-au împlinit toate condiţiile.

(w670)

Insula Orchestra

 

„Am fondat Insula Orchestra în 2012 şi astăzi avem satisfacţia de a fi o formaţie recunoscută. Am dorit să creez această falangă care cântă pe instrumente vechi pentru că iubesc sonoritatea acestor instrumente, datorită, fără îndoială, educaţiei mele muzicale «vieneze» şi pentru a apăra prin programarea gândită de mine valori care sunt ale mele şi în care cred”.

Rezidenţa este o oportunitate formidabilă pentru orchestră nu numai pentru că poate da concerte, dar şi pentru că are posibilitatea de a invita alte formaţii. Se creează astfel un echilibru ideal pentru artişti, care au rareori posibilitatea de a avea o casă a lor. Este, în acelaşi timp, un prilej de a lucra cu publicul, ceea ce este esenţial.

„A fi în rezidenţă, înseamnă, desigur, să depinzi de partenerul public, Consiliul departamental Hauts-de-Seine, şi să-ţi armonizezi proiectele cu zona privată, reprezentată în acest caz de Bouygues, TF1 şi Sodexo. Partea de programare este condusă de Jean-Luc Choplin”.

Există două instituţii în rezidenţă la La Seine Musicale: Insula Orchestra şi Maîtrise des Haut-de-Seine.

Insula Orchestra a semnat cu departamentul o Convenţie pentru un număr de concerte proprii, dar şi pentru a invita alte formaţii, realizând în total 40 de manifestări pe stagiune, în sala cu 1.500 de locuri, care are şi avantajul de a avea fosă.

(w670)

Mezzosoprana Anaik Morel

 

Deşi locul nu are posibilităţile tehnice ale unui teatru liric, el permite explorarea unor forme scenice noi. Montarea unei opere cere mijloace financiare importante şi un timp lung pentru repetiţii. Din acest motiv, La Seine Musicale va participa la coproducţii, singura modalitate în momentul de faţă de a se lansa în montări costisitoare. De exemplu, Die Schöpfung (Creaţia) de Haydn este coprodusă cu Ludwigsburger Schlossfestspiele şi Elbphilharmonie din Hamburg, unde spectacolul va fi reluat în 1, 2, 5 şi 6 iunie.

„Această producţie scenică va fi pusă în scenă de Carlus Padrissa şi echipele de la Fura dels Baus. Ea va oferi muzică, dar şi multe elemente vizuale, apelând la tehnologii ultra moderne. Este un model a ceea ce am dori să facem, suscitarea unei adevărate cercetări estetice folosind mijloacele tehnice de astăzi, ceva nou, în rezonanţă cu epoca noastră, clar aplecată spre tehnologie şi digital”, mărturiseşte dirijoarea.

Corul Accentus, pe care Laurence Equilbey l-a înfiinţat în 1991, va fi un partener privilegiat al proiectului pentru opere şi oratorii.

(w670)

Baritonul Florian Sempey

 

Aşa cum aminteam, se va acorda o mare atenţie publicului tânăr, care va forma publicul de mâine. Se vor organiza manifestări pentru întreaga familie, care nu vor avea forma tradiţională de concert. „Problema formatului propunerilor este crucială pentru publicul tânăr: se ştie că acesta apreciază spectacolele mai scurte sau proiectele scenice despre care am vorbit”.

Activităţile pedagogice nu vor viza numai publicul tânăr. A fost creat un colectiv de primire cu tineri între 17 şi 26 de ani, intitulat Insulab, un fel de laborator muzical care se adresează acestei categorii de vârstă. Cei care sunt atraşi de muzică vor putea asista la avanpremiere, se vor putea întâlni cu artiştii în mod informal. Viitorii profesionişti ai mediului cultural vor fi ghidaţi de tutori. Un grup de studenţi, intitulat La Relève va putea participa la cursurile Insulei Orchestra şi va învăţa să elaboreze un program.

Dar, o atenţie specială va fi acorată şi adulţilor tineri, între 25 şi 40 de ani, care vin destul de rar la concerte. Acesta este unul dinte motivele care au determinat recurgerea la digital, la realitatea virtuală şi la universul benzilor desenate.

(w670)

Soprana Sandrine Piau

 

Întregul proiect este costisitor. Finanţarea publică este asigurată în principal de Consiliul departamental Haut-de-Seine, dar se fac eforturi pentru atragerea unor mecena. Tarifele sunt relativ accesibile pentru un public numeros, aşa cum se întâmplă şi la Opera din Paris. Pentru spectacolele scenice, preţul unui bilet va varia între 10 şi 60 de euro, iar pentru concerte el începe de la 5 euro.

Laurence Equilbey are o libertate deplină de a alege programele.

Insula Orchestra este o formaţie dedicată repertoriului clasic şi romantic, dintre 1750 şi 1850: Haydn, Mozart, Beethoven, compoziţiile de tinereţe ale lui Berlioz. În fiecare program este nevoie, după spusele ei, de un „hit”, de opere pe care publicul le cunoaşte, ceea ce nu înseamnă însă că vor fi ocoliţi compozitori mai puţin celebri.

„Vreau să apăr patrimoniul, dar sunt în mod egal avidă de noutate! De altfel, am un proiect Mehul, pentru stagiunea 2018-2019, împreună cu Akademie für Alte Musik din Berlin. În viitor, Leonardo Garcia Alarcon va veni să dirijeze Requiem-ul de Cherubini. În 2014, am oferit, împreună cu Orchestra de Cameră din Paris magnifica odă-simfonie a lui Félicien David, Le Désert. Concertul, coprodus cu Palazzetto Bru Zane, a fost lansat în CD la Naïve în anul următor. Iar în anii următori voi fi la pupitru pentru La Nonne sanglante de Gounod, la Opera Comică din Paris”, se destăinuie Laurence Equilbey, mărturisindu-şi interesul pentru muzicienii Revoluţiei Franceze.

Iubitoare a repertoriilor rare, ea a dirijat recent muzicile de scenă ale lui Beethoven, König Stephan şi Die Ruinen von Athen, la Opera din Rouen. Dar, după afirmaţia ei, o orchestră trebuie să abordeze şi marele repertoriu, fie şi numai pentru a-şi măsura forţele cu „cei mari”. De aceea, Insula Orchestra va cânta, anul viitor, Concertele nr. 4 şi 5 de Beethoven, cu pianistul Nicholas Angelich şi le va înregistra pentru Erato/Warner Classics. Gravurile de instrumente vechi pentru aceste lucrări sunt rare şi a fost ales pentru acest concert un pian de epocă, unul dintre primele instrumente Pleyel. Este un compromis, pentru că în sălile mari un asemenea pian nu poate fi pus în valoare ca un pianoforte. „Compromisurile de acest gen nu pot fi evitate şi Nikolaus Harnoncourt, cu care am lucrat la Viena, le recunoştea. Dar asta nu te împiedică să redescoperi suflul acestor piese muzicale. Acelaşi lucru se poate spune despre efective. Mişcarea barocă a predicat adesea întoarcerea la ansambluri relativ modeste. Totuşi, dacă unele ansambluri sunt foarte reduse, acest lucru poate fi interesant pe disc, dar nu şi în concerte”.

(w670)

Tenorul Stanislas de Barbeyrac

 

Printre personalităţile invitate la Auditorium de la Seine Musicale, Laurence Equilbey, împreună cu Aude Tortuyaux, care lucrează la programări şi la dezvoltarea stagiunii Invitaţi, au prevăzut câteva mari orchestre internaţionale, cum ar fi cea din Cincinnati, dirijată de Louis Langrée, cea din Helsinki, având-o la pupitru pe Susanna Mälkki, dar şi ansambluri de muzică barocă sau de muzică veche care se aud rar la Paris, de exemplu, Correspondances  al lui Sebastien Daucé. Vor fi programate şi seri de muzică de cameră. Printre dirijorii invitaţi trebuie menţionat Leonardo Garcia Alarcon cu un program intitulat Italienii la Paris, în care vor fi ascultate pagini de Mercadante, Rossini, Cherubini...

Laurence Euilbey este adepta unui echilibru optim, a unei prezenţe feminine importante. Este o cauză pe care declară că o apără cu fermitate. În afară de Susanna Mälkki, vor fi invitate Emmanuelle Haïm, Nathalie Stutzmann şi Barbara Hannigan. „Sunt algeri foarte personale, desigur, dar îmi place întotdeauna să mă înconjor cu persoane care mă emoţionează. De asemenea, Insula Orchestra va onora compozitoare care mi se par importante, ca Fanny Mendelssohn, Louise Farrenc, autoarea mai multor simfonii şi a numeroase partituri pentru pian, sau Hélène de Montgeroult. Muziciene puţin cunoscute, dar ale căror opere sunt de o mare calitate”.

(w670)

Pianistul Bertrand Chamayou

 

O altă dorinţă a lui Laurence Equilbey este apelarea la alte arte în afară de muzică. Lucrează acum, împreună cu Séverine Chavrier la muzica de scenă compusă de Beethoven pentru Egmond de Goethe. Piesa va fi oarecum concentrată de dramaturgul Beate Haeckl. Spectacolul va avea premiera în toamna acestui an. Dansul va fi deseori prezent în proiecte. Împeună cu Yoann Bougeois doreşte să înceapă o cercetare privind fragmentele de Requiemde Mozart şi să creeze Johannes Passion de Bach, regizat şi coregrafiat de Christian Rizzo, pentru Paştele din 2019. Printre spectacolele invitate va fi Un Break a Mozart de Kader Attou, artist de hip-hop, cu muzicieni ai Orchestrei Champs-Elysées.

(w670)

Laurence Equilbey și Insula Orchestra 

 

Programul concertului inaugural cuprinde multe lucrări ale unor tineri artişti francezi. „Josquin Macarez, delegatul nostru artistic şi cu mine suntem foarte sensibili la reînnoirea generaţiilor şi la faptul că interpreţii francezi trebuie puşi în valoare. Ţara noastră are foarte multe talente, cum ar fi baritonul Florian Sempey, tenorul Stanislas de Barbeyrac şi mezzosoprana Anaïk Morel, care se vor alătura celor mai în vârstă, ca soprana Sandrine Piau şi pianistul Bertrand Chamayou... „

Auditoriumul La Seine Musicale deţine şi studiouri de înregistrare. „Vom începe cu o seară Nopţi şi vise – lieduri de Schubert orchestrate de el însuşi, dar şi cu diferiţi compozitori ca Berlioz, Brahms, Liszt, Webern sau Britten ai cărui interpreţi vor fi mezzosoprana Wiebke Lehmkuhl şi Stanislas de Barbeyrac. Şi în acest caz instrumentele vechi ne vor permite să păstrăm o culoare de început de secol XIX şi să nu conferim o tentă romantică acestor piese. În paralel, von înregistra concertul din 27 aprilie. Discul va apărea la Erato/Warner în ianuarie 2018”.

(w670)

Pregătind un concert

 

Insula Orchestra va susţine în jur de 50 de concerte pe an în Franţa şi în străinătate. De cele mai multe ori, muzicienii folosesc copii după instrumente vechi.

Stagiunea 2016-2017 va fi încheiată cu un Festival Mozart Maximum, punctul central fiind Grande Messe en ut mineur (Marea Missă în do minor), însoţită e o creaţie video a lui Pascal Ferran, manifestare coprodusă cu Festivalul de la Auvers-sur-Oise. Spectacolele vor avea loc în 24 şi 25 iunie, cu sopranele Mari Eriksmoen şi Sylvia Schwartz, tenorul Reinoud Van Mechelen şi baritonul Philippe Estèphe.

În ceea ce o priveşte, Laurence Equilbey se va limita de acum la numai două sau trei invitaţii de a dirija. Se va întoarce la Copenhaga, unde a dirijat recent un oratoriu de Niels Gade, Comala, care este programat din nou la Opera din Rouen. Ca dirijor invitat se va confrunta cu repertorii mai tardive decât cele abordate de Insula Orchestra, cu orchestre diferite şi cu instrumente moderne, ca în cazul Orchestrei Radio din Danemarca. 

(w670)

La Seine Musicale

VOTEAZA ARTICOLUL
+3
HOROSCOP, luni, 1 mai 2017

30 apr, 17:49

Array ( [id] => 541463 [title] => HOROSCOP, luni, 1 mai 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Berbec

Ai de ales intre doua directii la fel de tentante. Pe moment, ai vrea sa le urmezi pe amandoua, pentru ca nu te poti opri asupra uneia singure, dar dupa o vreme vei ajunge la concluzia ca nu sunt valabile ambele, ca de fapt fugi dupa doi iepuri care nu duc acolo unde crezi. Asculta ce-ti transmite mintea dar si ceea ce-ti sopteste inima, deoarece e o decizie in care ambele resurse ale tale au ceva de spus. Cantareste pe indelete, nu te grabeste nimeni sa dai raspunsul pe loc, dar alege ceva ce se pliaza perfect pe sperantele tale actuale.

Taur

Prietenii mai in varsta sunt sursa ta de intelepciune si inspiratie, deci incearca sa apelezi mai des la ei. Exista cineva in preajma ta gata sa te ajute cu indrumari bine documentate, provenite din experienta proprie, deci ai avea numai de castigat daca il ascuti cu luare aminte. Retine tot ce-ti spune, aseaza totul in memoria ta, pentru ca va veni o zi cand te vei folosi de toate aceste informatii, ba chiar le vei transmite si tu mai departe celor aflati in situatii similare cu tine acum.

Gemeni

Stai si chibzuieste cu calm situatia in care te afli, pentru ca de deciziile pe care le iei acum depinde soarta unei actiuni de lunga durata. Ca si cum ai fi in fata unei alegeri dificile, iti dai seama de gravitatea momentului, tocmai de aceea nu trebuie sa alegi repede, la primul impuls, ci analizand totul cu rabdare pe toate partile. In fond, nu te grabeste nimeni sa-ti exprimi ultimul cuvant, ca atare ia-ti timpul necesar unei analize la rece, punand in balanta toate argumentele pro sau contra pe care le-ai adunat. Abia peste cateva zile vei spune ce ai decis.

Rac

Se prefigureaza la orizont un rezultat excelent ce te stimuleaza enorm si daca mai primesti de la cei din jur si aprecieri si laude, parca prinzi si mai mult chef sa ajungi mai repede la tinta visata. Faci pasi mari spre acel moment care va incununa eforturile tale din ultima perioada si va deschide o etapa noua si mai interesanta de acum inainte. Ai curaj sa faci deja planuri de viitor, pentru ca iti place ceea ce se va intampla foarte curand in viata ta si pentru care primesti deja garantii concrete.

Leu

Nimeresti, pur si simplu, intr-un mediu tensionat in care energiile sunt descatusate aiurea, fara un motiv anume. Ai avea mai mult de castigat daca nu te-ai baga in aceeasi oala cu cei din jur, pentru ca tu chiar nu ai nicio legatura cu problemele acestora. Incearca sa zambesti si sa treci mai departe ca si cum n-ar fi nimic, pentru ca atitudinea ta e net superioara. Abordezi o oarecare indiferenta la ceea ce se spune in jur si, cu un dram de umor, ai putea depasi momentul critic fara urmari neplacute. Ce-a fost a fost!

Fecioara

Sanatatea iti cam joaca feste, ori din cauza unui stres emotional extrem, cauzat de vreo veste proasta sau de apropierea unui eveniment ce provoaca mari griji pentru tine, ori din cauza unei boli neasteptate pe care nici tu nu stii cum s-o descrii. Aceste stari ciudate sunt numai pe fond nervos si ti se citeste pe chip o continua ingrijorare de ceva vazut sau nevazut, si nimic nu reuseste sa te linisteasca sau macar sa-ti distraga atentia.

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-30 17:49:08 [date_updated] => 2017-04-30 17:49:08 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-luni-1-mai-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 531239 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_09601700.jpeg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-30 17:48:54 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_531239__541463.html ) ) ) ) 1
LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de duminică, 30 aprilie, 2017

30 apr, 07:42

Array ( [id] => 541435 [title] => LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de duminică, 30 aprilie, 2017 [supratitle] => [description] =>

LOTO, duminică, 30 aprilie, 2017. LOTERIA ROMÂNĂ continuă seria extragerilor la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. DC News va publica, duminică, începând cu orele 18,00 numerele extrase.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

La tragerile de joi, 27 aprilie, Loteria Română a acordat 14.326 câştiguri în valoare totală de 639.745,42 de lei.

LOTO, duminică, 30 aprilie 2017. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 9,1 milioane lei, iar la Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 2,1 milioane de lei.

La jocul Joker, reportul a ajuns la peste 5,2 milioane de lei, iar la Noroc Plus, reportul categoriei I este de peste 29.000 lei

La Loto 5/40 se înregistrează un report în valoare de peste 522.000 lei, iar la Super Noroc se înregistrează un report în valoare de peste 60.000 de lei.

NUMERELE EXTRASE duminică, 30 aprilie, 2017

Loto 6/49

5   40   8   12   38   16 

Joker

28   31   26   40   4   +   5

Loto 5 din 40

10   5   39   13   35   14   

Noroc

5   4   6   2   3   3   7 

Super Noroc

5   9   9   9   2   1 

Noroc Plus

5    4   0   7   0   9 

NUMERELE EXTRASE joi, 27 aprilie, 2017

Loto 6/49

49 2 19 44 9 35

Joker

3 5 38 1 10 + 13

Loto 5 din 40

30 8 39 25 11 35

Noroc

0 2 7 2 5 6 9

Super Noroc

7 4 8 9 8 2

Noroc Plus

3 1 2 9 3 4

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-30 07:42:24 [date_updated] => 2017-04-30 18:19:21 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => loto-loto-6-49-numerele-ca-tigatoare-de-duminica-30-aprilie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 531225 [media_type] => image [description] => [filename] => loto_82171100.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-30 07:42:08 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_531225__541435.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, duminică, 30 aprilie 2017

29 apr, 20:49

Array ( [id] => 541428 [title] => HOROSCOP, duminică, 30 aprilie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Balanță

Profita de o zi lejera pentru a-ti pregati strategia pe termen lung cu privire la bugetul familiei, la afacerile proprii, la viitoarele tale investitii, pentru ca ceea ce decizi acum va avea efecte promitatoare in perioada urmatoare. Nimeni nu te intrece cand vine vorba de stabilirea unei strategii financiare, ca atare pune-ti mintea la contributie pentru a descoperi incotro sa vaslesti pentru un venit mai sigur, pentru un profit mai consistent, pentru o viata mai buna. Un prim pas spre bunastare e adoptarea unei atitudini pozitive de viata, pentru ca daca iei in brate doar termeni ca sarac, lipsuri, datorii, fii sigur ca numai acestea se vor tine scai de tine!

 Scorpion

Nu te astepta ca relatia dintre sexe opuse sa se desfasoare pasnic si armonios, pentru ca oricum ai privi lucrurile, barbatul si femeia nu pot fi la fel. Daca celalalt ridica tonul, incearca sa aplanezi tu conflictul inainte de a deveni prea agresiv. Unul trebuie sa cedeze, deci fii tu balanta care mentine echilibrul intre energiile descatusate. Tu poti fi cheia armoniei depline intre partea masculina si cea feminina aflata azi in conflict, deci accepta faptul ca celalalt e nervos. In fond contrastele de atrag, deci nu-ti displace aceasta lupta intre un el si o ea, indiferent in ce tabara esti.

Săgetător

Nu poti continua o poveste de iubire in acelasi mod ca pana acum, ci se cere o viziune noua asupra relatiei voastre. Poate s-a instalat monotonia si plictiseala, poate simti un blocaj in comunicarea cu persoana iubita, deci ar fi nevoie de aer proaspat in cuplu. O initiativa venita de la unul din parteneri ar fi de bun augur, ca atare propune-i ceva partenerului care sa va scoata pe amandoi din zona terna in care nimic interesant nu se mai intampla. Veti vedea ca relatia poate capata un tonus nou, un ritm mai alert, descoperind cat de multa nevoie era de o schimbare! Fii tu primul care se schimba.

Capricorn

Neatentia te va costa mult, deci, inainte de a porni un proiect, gandeste-te la consecinte. Esti tentat sa tratezi totul ca pe o joaca, de parca nu ai avea nimic de pierdut daca iei totul peste picior, dar efectele superficialitatii tale vor iesi la un moment dat la iveala. Iti poti stirbi reputatia de bun profesionist. Poti spune o vorba aiurea greu de reparat. Poti face o gluma proasta care poate deranja enorm pe cineva care nu prea gusta umorul tau. Ca atare fii atent exact la acele lucruri pe care le consideri nesemnificative, pentru ca pot avea efecte mai mari decat ai putea crede!

Vărsător

Prietenia adevarata nu inseamna ca trebuie sa-l schimbi pe cel de langa tine. Daca tii la el, il placi asa cum e, deci incearca sa-l vezi ca pe omul care te completeaza, nu neaparat ca pe cel care face totul dupa cum ii spui tu. Azi vei primi dovezi clare de prietenie din partea unei persoane care iti sta alaturi la bine si la greu, poate chiar o persoana de la care nu asteptai asemenea gesturi de loialitate, deci il poti privi de acum inainte ca pe un companion de nadejde. Priveste cu calm si cu rabdare relatia care se leaga intre voi, pentru ca sunt mari sanse ca de aici sa se nasca o prietenie de durata, daca amandoi o tratati la fel de serios.

 Pești

Ceea ce primesti azi de la oamenii cu care intri in contact este de mare valoare, ca atare iesi in intampinarea celor care au ceva important sa-ti transmita. Nimeni nu va bate la usa ta sa te intrebe daca esti pregatit sa afli o noutate sau sa te alaturi unei aventuri interesante, ci totul depinde de tine: sa fii la locul potrivit in momentul potrivit pentru o sansa deosebita. Se poate spune ca azi se decide calea ta pe cateva luni de acum inainte, ca si cum ai fi gata sa iei o decizie sau sa adopti o strategie complet noua ce va duce la succes.

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-29 20:49:05 [date_updated] => 2017-04-29 20:49:05 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-duminica-30-aprilie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 531222 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_36650100.jpeg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-29 20:48:51 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_531222__541428.html ) ) ) ) 1
Nu degeaba a costat 7 mil.$! Ce s-a descoperit sub PALATUL lui GIGI BECALI!

01 mai, 05:18

Cancan.ro Array ( [id] => 281243 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5wLCfB_eKEbiMDXRPSOeQCsQ9kdB4x7aIKTxq2AaKip9ajL7f769aTbMnKA97p35Won2N5zBXKajlght4usNh6s2u1cOHwWexeUxp0OXz2oMLuL1ktJ957eaXFZRobdOjtjJV3RQdXLUZBxDFxdDGy0dYTkTLea88p31n7ZBQMmPoqpcDairyoOsmip8oIG19OLxl5Ki9r-WgdMbRbqkyxgHO8OpzGpm7Dk0a1vpBXPnln8waQ9kV1FDegUvDCxF2kVsXb6FE_H9B9KtCP3UfjCD-DP_Ll8ebhtCvDv9NhHuEWY_wHIQi7apf9VpkmRv1ObaykF_4T6x-NRDMRGnFwcpOjGoN3rdpUG5LQ9NE7K_64J4wuPkwytO3mIMMPAo [unencoded] => http://www.cancan.ro/in-perioada-interbelica-regele-carol-al-ii-lea-mergea-pe-aici-la-prostituate-iar-industriasul-auschnitt-il-folosea-pentru-am-descoperit-ce-ascunde-tunelul-secret-de-sub-palatul-lui-gigi-becali-16934633 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9hnxxeOsPjc2LGuKYT1mzbp9P8r71pgG1Cj3diDzl_Zlh-V7LGYMTl8B9_Y9qli--4sCrrhPxWH8BJ54Fpq_Im2vsHCrLvC9nPAUlM8mIRKvmqR8YQnLonKRG5M7jZhp2o [filesize] => 0 [title] => Nu degeaba a costat 7 mil.$! Ce s-a descoperit sub PALATUL lui GIGI BECALI! [description] => Palatul lui Gigi Becali de pe Aleea Alexandru ascunde o poveste fabuloasă! Cu toate că s-a mai scris despre tunelul secret care ar lega impozanta construcţie de actualul sediu al Ministerului de Externe, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă astăzi adevărata istorie a galeriei subterane. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor) [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 31 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-05-01 05:18:03 [timestamp_created] => 2017-05-01 05:18:02 [title_homepage] => Nu degeaba a costat 7 mil.$! Ce s-a descoperit sub PALATUL lui GIGI BECALI! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5wLCfB_eKEbiMDXRPSOeQCsQ9kdB4x7aIKTxq2AaKip9ajL7f769aTbMnKA97p35Won2N5zBXKajlght4usNh6s2u1cOHwWexeUxp0OXz2oMLuL1ktJ957eaXFZRobdOjtjJV3RQdXLUZBxDFxdDGy0dYTkTLea88p31n7ZBQMmPoqpcDairyoOsmip8oIG19OLxl5Ki9r-WgdMbRbqkyxgHO8OpzGpm7Dk0a1vpBXPnln8waQ9kV1FDegUvDCxF2kVsXb6FE_H9B9KtCP3UfjCD-DP_Ll8ebhtCvDv9NhHuEWY_wHIQi7apf9VpkmRv1ObaykF_4T6x-NRDMRGnFwcpOjGoN3rdpUG5LQ9NE7K_64J4wuPkwytO3mIMMPAo [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-05-01 05:18:03 [is_cross] => 1 ) 1
Ce se intampla acum cu stewardesa care a umilit-o pe Loredana Chivu! TAROM a...

01 mai, 05:18

Cancan.ro Array ( [id] => 281244 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=K15NHPr1U08ULaXDVxF77J8BbiEi-sVgsXDl4LSpd30pvUpm7D82UM931iY6WaL85Hgd8Yrn-5kaKBjbV1SrFAxRpGnc2pw_xdGqehb83lPhDctj9Q6mSWDUpruBhBAfk-eESApzKeMhwpMr7c3WSUQApDc5CuuUqS-D2X-1vkzLjWIxoqxgApWoBf7MQk2Kp-QSYa0jUB-Dv4ioU-_REA [unencoded] => http://www.cancan.ro/lovitura-de-teatru-stewardesa-care-a-umilit-o-pe-loredana-chivu-a-dat-de-pamant-cu-tarom-16934351 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9idlI4MVpbDNVVl73lJYUFTyxq8fz86JBUs1xN-UovS8xOTvcG4MYC5OujWL_LlzhEsw_J_k_xPKTFxtv6K3PS3_KN0-1FDMTn8f6YPIBCjZwIG1cX8Tt0KIBepcxYPBNI [filesize] => 0 [title] => Ce se intampla acum cu stewardesa care a umilit-o pe Loredana Chivu! TAROM a... [description] => Războiul pornit între stewardesa care a umilit-o pe Loredana Chivu şi compania aeriană la care este angajată a ajuns la cote maxime, pentru că în joc sunt sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de lei! Anna Arieşan, cea care a făcut comentarii legate de ţinuta considerată ”nepotrivită” a Loredanei în avion, a câştigat procesul pentru drepturile salariale cu Tarom şi a pornit chiar şi executarea silită a companiei aeriene! (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor) [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 32 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-05-01 05:18:05 [timestamp_created] => 2017-05-01 05:18:04 [title_homepage] => Ce se intampla acum cu stewardesa care a umilit-o pe Loredana Chivu! TAROM a... [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=K15NHPr1U08ULaXDVxF77J8BbiEi-sVgsXDl4LSpd30pvUpm7D82UM931iY6WaL85Hgd8Yrn-5kaKBjbV1SrFAxRpGnc2pw_xdGqehb83lPhDctj9Q6mSWDUpruBhBAfk-eESApzKeMhwpMr7c3WSUQApDc5CuuUqS-D2X-1vkzLjWIxoqxgApWoBf7MQk2Kp-QSYa0jUB-Dv4ioU-_REA [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-05-01 05:18:05 [is_cross] => 1 ) 1
La 16 ani, o concurentă „iUmor” face un număr de stand-up care uimește

29 apr, 18:21

Array ( [id] => 541420 [title] => La 16 ani, o concurentă „iUmor” face un număr de stand-up care uimește [supratitle] => [description] =>

În cea de a noua ediție care va fi difuzată duminică, 30 aprilie, de la ora 20:30, la Antena 1, la doar 16 ani, o concurentă „iUmor" face un număr de stand-up care îi va uimi pe jurați.

[title_homepage] => La 16 ani, o concurentă „iUmor” face un număr care uimește [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Ea va atrage reacții neașteptate datorită glumelor inteligente și istețimii de care dă dovadă la vârsta ei.

„Un copil care chiar gândește. A avut câteva glume la rând bine făcute, glume un pic peste vârsta ei", va afirma Cheloo, după ce va asculta atent prestația concurentei, adăugând că, pentru un copil de 16 ani, glumele ei au fost foarte acide.

Prestația concurentei va stârni interesul juraților, care vor analiza fiecare glumă ageră a acesteia. De asemenea, și Delia va fi impresionată: „Ești foarte directă, deșteaptă și foarte curajoasă!", o va complimenta jurata. Numărul de stand-up al concurentei se va termina cu câteva remarci picante la adresa lui Mihai și a lui Cheloo.

[citeste si]

Cum vor reacționa aceștia și cum va decide Mihai Bendeac să o susțină, telespectatorii vor vedea în ediția de duminică, 30 aprilie, de la ora 20:30, la Antena 1.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-29 18:21:13 [date_updated] => 2017-04-29 18:21:13 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => la-16-ani-o-concurenta-iumor-face-un-numar-de-stand-up-care-uime-te [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 531218 [media_type] => image [description] => [filename] => stand_up_bendeac_i_umor_81324900.JPG [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-29 18:20:30 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_531218__541420.html ) ) ) ) 1
România va avea încă un POD peste Dunăre. Va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani și va costa o avere

01 mai, 05:18

Capital.ro Array ( [id] => 281249 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=aSH-dAGICTR82f1JyGSIB69w48q6LSS-UTKmuzEuzo9sudyKTsXlLGn2TQKRKuUFR-vv0YF0OskwXvg0zrb6LKErWKR0gmZnsX2VZd0rf44MoCORxqHPGpwt1R0FKse495DChhCWhBoa7O8IohypdTWfgnzlgy2rY6Te1utJXtw [unencoded] => http://www.capital.ro/romania-va-avea-inca-un-pod-peste-dunare.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja2wYvfX99NxaCl2sumNGhloe_bamNi1qzjiGBFp1PGKgMd58GiJBJJ6Y-_unsOtkj9Oz3fIAN-jullzUcd1JGVeCR_eOYgONHjM5YpWQj_PWNhdT62YgQEg4txfM7E9ws4 [filesize] => 0 [title] => România va avea încă un POD peste Dunăre. Va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani și va costa o avere [description] => Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să înceapă construcția unui nou pod peste Dunăre. Anunţul de participare pentru proiectare şi execuţie ar putea fi publicat astăzi pe SEAP, după ce vineri Agenția Națională pentru Achiziții Publice a avizat procedura. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 6 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-05-01 05:18:13 [timestamp_created] => 2017-05-01 05:18:12 [title_homepage] => România va avea încă un POD peste Dunăre. Va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani și va costa o avere [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=aSH-dAGICTR82f1JyGSIB69w48q6LSS-UTKmuzEuzo9sudyKTsXlLGn2TQKRKuUFR-vv0YF0OskwXvg0zrb6LKErWKR0gmZnsX2VZd0rf44MoCORxqHPGpwt1R0FKse495DChhCWhBoa7O8IohypdTWfgnzlgy2rY6Te1utJXtw [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-05-01 05:18:13 [is_cross] => 1 ) 1
Theresa May: Negocierile de "divorţ" dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi dificile

01 mai, 05:18

Capital.ro Array ( [id] => 281250 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=O0PgikWsQ2J-am3cnLBluH8YEtaInUbk65-_0PWGHp35rpBePm37iikoXjsvVfxgbuPhZrM1fN8MAUqpD3gve3UgT416Yd9NH9bIAQaCIh95o9RrXefRT-Tl5KtsOgmfiX0m7e-HrdSrYdGUlvZlH90yATN4IzprvePDjLowriQ [unencoded] => http://www.capital.ro/theresa-may-negocierile-pentru-brexit-vor-fi-dificile-1.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja1c_tsnzxK7k1o58tORmk7vfEPVBSadbzqi7f9QfU7etKy4fpy3WJkPJ-yjdcyBx7yKANGtVL3C2V6yhcnGL7e5SooweDSgviguYj0TT7rixrCKqg7exSNNjea9S97zCHg [filesize] => 0 [title] => Theresa May: Negocierile de "divorţ" dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi dificile [description] => Premierul britanic Theresa May a avertizat într-un interviu acordat BBC că negocierile de "divorţ" dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi dificile, în răspuns la poziţia fermă adoptată sâmbătă de liderii Uniunii referitor la tratativele privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, transmite Reuters. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 7 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-05-01 05:18:14 [timestamp_created] => 2017-05-01 05:18:13 [title_homepage] => Theresa May: Negocierile de "divorţ" dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi dificile [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=O0PgikWsQ2J-am3cnLBluH8YEtaInUbk65-_0PWGHp35rpBePm37iikoXjsvVfxgbuPhZrM1fN8MAUqpD3gve3UgT416Yd9NH9bIAQaCIh95o9RrXefRT-Tl5KtsOgmfiX0m7e-HrdSrYdGUlvZlH90yATN4IzprvePDjLowriQ [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-05-01 05:18:14 [is_cross] => 1 ) 1
Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil

01 mai, 05:18

EVZ.ro Array ( [id] => 281251 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=EWaTgl-rvgj285qcx-FvuzLytDQ-EWRhQXIcXTHRdElGwU6GW8zFiqtfUQUkzcY1uKdW-GhUlZgZJwb9InAF8qLSYWlT5hqiQAdc5U3W14dQYscERKSCYcWUEXr1xD7N [unencoded] => http://www.evz.ro/codurile-secrete-spionat-telefon.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KFvL175LlaB4GEepMsiyMXW_ViKsQZYSFDiSLjzVCtGe5nJwKJTZsiskDK7Owtilx592gg5RAbJSt4aoOudOjVnnBA9Xw3f9ySmaAFaFqfV0nwC-7rJvQTlOOdOy4eZ4Ck [filesize] => 0 [title] => Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil [description] => O serie de coduri secrete vă pot ajuta, în condițiile în care există suspiciuni legate de securitatea telefonului dvs mobil. Tastând aceste coduri puteți afla dacă sunteți urmărit prin intermediul gadgetului pe care îl aveți în buzunar. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 8 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-05-01 05:18:16 [timestamp_created] => 2017-05-01 05:18:15 [title_homepage] => Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=EWaTgl-rvgj285qcx-FvuzLytDQ-EWRhQXIcXTHRdElGwU6GW8zFiqtfUQUkzcY1uKdW-GhUlZgZJwb9InAF8qLSYWlT5hqiQAdc5U3W14dQYscERKSCYcWUEXr1xD7N [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-05-01 05:18:16 [is_cross] => 1 ) 1
Brigitte SPUNE TOT despre Năstase: „M-a înșelat cu două femei! Una este cântăreaţă cunoscută”

01 mai, 05:18

EVZ.ro Array ( [id] => 281252 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=SRwX0RHxDeILxC3n0U1-9WoLnn3nwFnrKHTtvstwpabS_CntibD7HCxNCZe5RiKdMhS_zwBdjeMhNKdeOWgttnQ6q-vfnSaw-bznbVrJsvhiQDFEIVd4XCOHYmuHkoQp [unencoded] => http://www.evz.ro/brigitte-inselata-ilie.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KHQojwbyvW4Ua1Gu2mKVXyNcIg4Wpc9HWFH0q7jxZX87wdh2rNoA93BZLGhHCtfqe7esQ7JRHckpv7nttNgZ-i6fr7LT8kUtBcuGJxFNuB2TEqHp7FGy1EmkO59YAMJ3_E [filesize] => 0 [title] => Brigitte SPUNE TOT despre Năstase: „M-a înșelat cu două femei! Una este cântăreaţă cunoscută” [description] => Probleme mari în paradis! Căsnicia dintre Ilie Năstase și Brigitte Sfăt este pe punctul de a se destrăma. Brigitte face dezvăluiri incendiare despre soțul ei. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 9 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-05-01 05:18:17 [timestamp_created] => 2017-05-01 05:18:17 [title_homepage] => Brigitte SPUNE TOT despre Năstase: „M-a înșelat cu două femei! Una este cântăreaţă cunoscută” [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=SRwX0RHxDeILxC3n0U1-9WoLnn3nwFnrKHTtvstwpabS_CntibD7HCxNCZe5RiKdMhS_zwBdjeMhNKdeOWgttnQ6q-vfnSaw-bznbVrJsvhiQDFEIVd4XCOHYmuHkoQp [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-05-01 05:18:17 [is_cross] => 1 ) 1
Sonda a trecut prin inelele lui Saturn. Primele imagini de la Cassini

29 apr, 12:09

Array ( [id] => 541401 [title] => Sonda a trecut prin inelele lui Saturn. Primele imagini de la Cassini [supratitle] => [description] =>

Sonda americană Cassini, aflată pe orbita lui Saturn din 2014, a reluat joi dimineață contactul cu NASA după ce a trecut de inelele gigantei gazoase.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Cassini a ajuns într-o zonă a Sistemului Solar până acum neexplorată, fiind un moment istoric pentru NASA, informează Sience Alert.

Această coborâre fără precedent a început miercuri, la ora 09.00 GMT. La puțin timp după aceea, Cassini a încetat orice transmisiune timp de aproape 24 de ore.

Nava s-a apropiat cel mai mult de stratul de nori al lui Saturn și a realizat cu cele 12 instrumente aflate la bord observații și măsurători, dar și fotografii. Dispozitivul său de analizare a prafului cosmic urma să realizeze prelevări directe de particule în timpul traversării inelelor lui Saturn, potrivit Agerpres.

Cassini a mai executat, cu succes, la 22 aprilie cel de al 127 și ultimul survol al satelitului natural Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, trecând la numai 979 km de suprafață.

(w670)

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 186 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 186 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-29 12:09:42 [date_updated] => 2017-04-29 12:09:42 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 2 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => sonda-a-trecut-prin-inelele-lui-saturn-primele-imagini-de-la-cassini [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 517360 [media_type] => image [description] => [filename] => saturn_24879300.jpg [datedir] => 201611 [upload_date] => 2016-11-04 13:39:48 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_517360__541401.html ) ) ) ) 1
Hackathon NASA: Competiție studenți în România

Tudor Curtifan / 29 apr, 08:11

Array ( [id] => 541390 [title] => Hackathon NASA: Competiție studenți în România [supratitle] => [description] =>

Cel mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, va avea loc simultan la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, sâmbătă şi duminică, la competiţie putând participa studenţi, programatori, oameni de ştiinţă, profesori, tehnologi, artişti, designeri, ingineri, storytellers, studenţi sau antreprenori. 

[title_homepage] => NASA: Competiție simultană pentru ROMÂNI [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Potrivit unui comunicat temele competiţiei din acest an, trasate de NASA, sunt: "The Earth and Us", "Planetary Blues", "Warning! Danger Ahead!", "Our Ecological Neighborhood", "Ideate and Create!", scrie Agerpres.

Evenimentul din Bucureşti va fi găzduit de TechHub şi va beneficia de prezenţa unui oaspete de onoare - Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic. 

După hackathon, juriile locale vor desemna, pentru fiecare oraş în parte, maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internaţional, împreună cu câte un proiect desemnat ca fiind cel mai popular sau People's Choice Award, iar învingătorii vor fi invitaţi la o lansare NASA. 

"De la începuturile sale în 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. În fiecare an, mii de participanţi din diverse domenii, indiferent de nivelul de experienţă, colaborează pentru a dezvolta soluţii inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spaţială, cât şi de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziţia publicului de către NASA. Soluţiile rezultate variază de la aplicaţii mobile la jocuri, hardware şi multe altele", se arată în comunicat. 

Ediţia anterioară a fost cea mai mare de până acum, desfăşurându-se în paralel în 161 de oraşe şi cumulând un număr de 15.000 de participanţi în întreaga lume. 

Space Apps Challenge este incubatorul de inovaţie al Agenţiei Aerospaţiale Americane (NASA). 

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Tudor Curtifan [author_id] => 186 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 186 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-29 08:11:00 [date_updated] => 2017-04-29 08:11:00 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => hackathon-nasa-competi-ie-studen-i-in-romania [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 529857 [media_type] => image [description] => [filename] => nasa_09484500.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-12 14:19:05 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_529857__541390.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d4a4.n3