Cea mai bătrână gorilă din Europa, eutanasiată în Germania

Gorila Fritz, care era, la 55 de ani, cea mai bătrână din specia ei în Europa, a fost eutanasiată luni după ce a devenit tot mai slăbită în ultimele zile, a anunţat grădina zoologică din Nurnberg.

Gorila Fritz, care s-a născut în Camerun în 1963, a fost primită de grădina zoologică din sudul Germaniei în noiembrie 1970 şi a fost un adevărat personaj, a mai precizat instituţia, relatează DPA.  Grădina zoologică a decis să închidă spaţiul în care se afla gorila după ce Fritz a devenit tot mai slăbit în timpul weekendului. Deoarece nu exista nicio şansă de ameliorare a stării sale, gorila a fost eutanasiată. 

Nici felul său favorit de mâncare, un sortiment special de brânză cu gem de zmeură, nu l-a putut scoate din starea în care se afla, a precizat grădina zoologică. Fritz a fost împrumutat de două ori altor grădini zoologice în anii '80, una din Berlin şi cealaltă de pe actualul teritoriu al Cehiei. Gorila s-a îmbolnăvit grav în urmă cu circa un an, dar a reuşit să-şi revină, mai notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel