Carlos Ghosn povestește în premieră cum a scăpat de închisoare în Japonia

Foto credit: Thesupermat via Wikipedia
Foto credit: Thesupermat via Wikipedia

Carlos Ghosn a povestit cum a reușit să scape de autorități și să părăsească Japonia nedetectat.

Conform BBC, într-o noapte rece de decembrie în 2019, pe la ora 22:30, fostul titan al industriei auto mondiale era ascuns într-o cutie la bordul unui avion, așteptând să scape nevăzut din țara niponă. „Avionul trebuia să decoleze la 23”, își aduce aminte Carlos Ghosn. „Cele 30 de minute în care am așteptat în cutia din avion, așteptând decolarea, a fost cea mai lungă perioadă de așteptare din viața mea”.

VEZI ȘI: 1,3 mil. dolari au primit tatăl și fiul care l-au ajutat pe Carlos Ghosn să fugă din Japonia.

Acum, pentru prima oară, cel care a condus cândva atât Nissan, cât și Renault, a detaliat cum a scăpat de autorități, într-un interviu exclusiv acordat britanicilor. Ghosn a explicat că s-a deghizat pentru a nu fi deconspirat pe străzile Tokyo și a justificat de ce s-au folosit cutii de echipament muzical.

Ce s-a întâmplat cu arestarea lui Ghosn?

Ghosn a fost arestat în noiembrie 2018 și acuzat de Nissan că și-a micșorat în acte salariul anual, folosind ilegal și alte fonduri ale companiei, fapte pe care le neagă. La acel moment, acesta conducea atât Nissan, cât și Renault, pe lângă alianța pe care o aveau cele două companii cu Mitsubishi.

Bărbatul a fost lăudat pentru economisirea de costuri care ar fi salvat Nissan, devenind în timp o personalitatea foarte respectată și notorie. El a argumentat că a devenit „daună colaterală” în lupta Nissan de a recăpăta controlul asupra propriei companii, fiindcă Renault încă deține 43% din firma niponă.

Ce povestește magnatul

Descriind momentul arestării sale care a avut loc în aeroportul din Tokyo, acum trei ani, Ghosn a explicat: „Este cum ai fi lovit de un autobuz sau ceva foarte traumatizant ți s-ar întâmpla. Singura amintire pe care o am de atunci este învăluită de șoc, de traumă înghețată”. Acesta a fost dus la un centru de detenție unde a primit haine de închisoare și unde a fost închis.

„Dintr-o dată, a trebuit să învăț cum se trăiește fără ceas, fără computer, fără telefon, fără știri, fără stilou – fără nimic”, a adăugat el. Pentru un an, acesta a petrecut mult timp în custodie sau în arest la domiciliu. Timpul până la proces ar fi fost de câțiva ani, iar Ghosn avea să petreacă în 15 ani în închisoare dacă era găsit vinovat, într-o țară în care 99,4% dintre judecați sunt și închiși.

Care era planul?

„Planul era să nu-mi arăt fața pentru a mă ascunde undeva. Singurul mod în care puteam să mă ascund era într-o cutie sau într-un bagaj”, a mai explicat Ghosn, despre planul său de scăpare. Erau multe concerte în acel moment în Japonia, așa că cutiile pentru echipament muzical au fost cea mai logică decizie.

„Era o zi normală în care trebuia să merg ca de obicei la plimbare, cu haine normale, atitudine normală. Dintr-o dată, totul avea să se schimbe”, a mai spus el. „Vă dați seama că am mers la magazine unde n-am mai fost, am cumpărat haine pe care nu le-am mai cumpărat vreodată. Totul a fost parte pentru a-mi oferi cea mai mare șansă de succes”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel