Candidat la alegeri, demis de partid pentru că era ”inactiv”. De fapt, era mort

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Un partid și-a demis public un candidat pentru că era ”inactiv”, dar, de fapt, el era mort.

Partidul politic de dreapta Reform UK, înființat de britanicul Nigel Farage, și-a cerut scuze după ce l-a demis public pe unul dintre candidații săi la alegeri pentru că era ”inactiv” - când, de fapt, candidatul murise.

Reform UK a recunoscut că nu și-a dat seama că Tommy Cawkwell, candidatul partidului în York Central, a decedat atunci când a fost demis pentru lipsă de activitate.

”Nu ne putem permite să avem oameni care nu fac nimic într-un an electoral”, declarase un purtător de cuvânt al partidului pentru publicația locală York Press. Dar, Cawkwell murise de fapt cu două luni înainte.

Purtătorul de cuvânt al Reform UK, Gawain Towler, a declarat miercuri seară că a fost ”umilit” de această eroare.

”După ce s-a sugerat că am anulat candidatura domnului Cawkwell pentru mesaje nepotrivite pe rețelele de socializare de către un ziar local, am sugerat că el a fost unul dintre acei candidați care au fost eliminați pentru inactivitate”, a declarat Towler pentru POLITICO.

”Reform nu știa că domnul Cawkwell a decedat”, a spus el. ”Bineînțeles că sunt umilit de faptul că, din ignoranță, nu mi-am dat seama de motivul inactivității sale. Trebuie să fi fost îngrozitor pentru familia sa să citească despre el în felul în care a fost prezentat în presă”, a adăugat Towler.

Partid înființat de Nigel Farage

Reform UK a fost înființat de Farage - unul dintre cei mai importanți susținători ai Brexitului din Marea Britanie - în 2021 ca o alternativă de dreapta la conservatorii aflați la putere. Farage s-a retras din prima linie politică la scurt timp după ce a fondat Reform, care este condus în prezent de omul de afaceri Richard Tice.

Sondaje recente arată că Reform se află acum la doar câteva puncte procentuale în spatele conservatorilor premierului Rishi Sunak. Farage urmează să decidă dacă se va întoarce în partid într-un rol de conducere înainte de alegerile generale din acest an.

Însă procesul de selecție al partidului Reform a fost lovit de o serie de gafe.

Un candidat, din Aberdeenshire, a fost eliminat după ce a făcut comentarii pro-canibalism și a sugerat că fostul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, ”ar trebui lăsat să moară” în Afganistan, în timp ce alți câțiva au fost eliminați pentru că au făcut comentarii ofensatoare pe rețelele de socializare.

Partidul susține, deocamdată, alți candidați ale căror opinii aberante au fost dezvăluite de presă - inclusiv unul care a spus că infractorilor ar trebui să li se recolteze ”organele”, precizează POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel