Când se schimbă anvelopele de iarnă cu cele de vară

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

În fiecare primăvară, șoferii se întreabă când este momentul potrivit să-şi schimbe cauciucurile de iarnă. Ei bine, nu există o dată specifică însă e bine ca mişcarea să ţină cont şi de condiţiile meteo. Specialiştii recomandă schimbarea cauciucurilor când temperaturile trec de 7°C.

Iana a trecut iar conducătorii auto sunt sfătuiţi şi obligaţi de lege, totodată, să-şi schimbe cauciucurile de sezon rece cu cele de vară. Dar când se face asta? Care este momentul potrivit? Evident, atât anvelopele de iarnă, cât și cele de vară, trebuie schimbate în funcție de condițiile meteorologice. În timpul sezonului cald, când temperaturile trec de 7°C, ar trebui să vă montați roțile cu anvelope de vară. Acestea oferă niveluri ridicate de aderență pe drumurile umede prin modelele și compușii benzii de rulare dedicate. Totodată, anvelopele de vară oferă stabilitate ridicată în curbe și performanțe optime în zilele călduroase. Asta înseamnă că vă puteți conduce cu încredere mașina atât pe drumuri uscate, cât și pe cele umede în timpul lunilor mai calde.

În cazul mașinilor echipate cu anvelope cu crampoane, conducătorii auto nu trebuie să se grăbească să le schimbe, deoarece ar trebui să aștepte temperaturi de peste 0°​C pe timp de noapte si de aproximativ 7-10 grade pe timp de zi. În schimb, în cazul anvelopelor împânzite situația este diferită. Mai exact, asfaltul uscat uzează mult mai tare anvelopa, adică câteva zile de condus pe asfalt uscat este echivalentul a câteva mii de kilometri parcurși pe vreme de iarnă. Cu toate acestea, există și o variantă universală pentru perioadele de tranziție dintre sezonul rece și cel cald, adică anvelopele „all season”. Totuși, pentru a te asigura că circuli în siguranță, ar fi indicat să schimbi la timp anvelopele de iarnă cu cele de vară. Cauciucurile de iarnă sunt concepute şi pentru combaterea acvaplanării. Adică banda de rulare este făcută în așa fel încât să nu alunece pe drumul umed. Totodată, duritatea cauciucului este mult mai mare, deoarece trebuie să asigure stabilitatea mașinii pe asfaltul fierbinte. Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru o mai bună manevrabilitate, tracțiune și distanțe de frânare în orice condiții când temperatura scade sub 7°C. Acest lucru le face universal utile, oriunde v-ați afla în perioada sezonului rece. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel