Bricul "Mircea" a revenit după 80 de ani la Galaţi

Bricul "Mircea", nava şcoală a Forţelor Navale Române, a acostat, luni seara, în portul Galaţi, unde a revenit după 80 de ani, la eveniment participând mii de persoane.

Nava a ancorat în apropierea Palatului Navigaţiei, la pontonul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, fiind întâmpinată de autorităţile locale şi de mii de gălăţeni.

Comandantul bricului "Mircea", comandorul Mircea Târhoacă, a aminitit că primul marş al navei, după ce a părăsit şantierul naval din Germania, în urmă cu 80 de ani, a fost la Galaţi.

"Primul marş al bricului "Mircea", după ce a ajuns în ţară, în 1939, a fost aici, la Galaţi, unde s-a lansat prima navă militară construită într-un şantier naval românesc - puitorul de mine "Amiral Murgescu". Sperăm ca în continuare Galaţiul să construiască şi alte nave militare", a spus Târhoacă.

La bordul navei, ceremonia de sosire a debutat cu un moment religios, după care a avut loc o evocare a tradiţiei navale la Galaţi, oferită, în costume de epocă, de filiala gălăţeană a Asociaţiei de reconstituire istorică "Tomis". De asemenea, o efigie a domnitorului Ştefan cel Mare a fost dăruită echipajului bricului "Mircea".

Nava mai poate fi vizitată miercuri, între orele 9,00 - 13,00 şi 15,00 - 19,00, după care joi dimineaţa va pleca spre Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel