Boris Johnson, în încurcătură în urma unei fotografii cu un copil bolnav. Despre ce e vorba

Premierul britanic a fost pus în încurcătură de o fotografie a unuibăieţel culcat pe jos într-un spital din sistemul public.

Cu trei zile înainte de alegerile legislative, premierul britanic Boris Johnson a fost pus în încurcătură, luni, de publicarea unei fotografii cu un copil care aşteaptă să i se acorde îngrijiri culcat pe jos într-un spital, fotografie ce ilustrează problemele din sistemul public de sănătate britanic după ani de austeritate impusă de conservatori, informează AFP, citează Agerpres..

Fotografia cu Jack s-a aflat pe prima pagină a tabloidului de stânga Daily Mirror: băiatul de patru ani, ce prezenta simptomele unei pneumonii, a fost adus cu ambulanţa la secţia de urgenţe a unui spital din Leeds (nordul Regatului Unit), apoi obligat să aştepte mai multe ore culcat pe jos pe un palton, pentru a fi examinat.

Ce spune mama copilului 

O experienţă atât de traumatizantă pentru mama copilului, încât aceasta va vota pentru prima dată pentru laburişti, după cum a declarat ea cotidianului, care duce o campanie împotriva tăierilor bugetare din serviciul de sănătate (NHS), miză majoră a campaniei electorale, alături de Brexit.

"Sunt supărată pe lipsa de finanţare şi lipsa de paturi, pentru că îi afectează pe copiii noştri", şi-a exprimat nemulţumirea Sarah Williment. Fiul ei, care a trebuit să aştepte apoi alte cinci ore pe o targă, a fost în final diagnosticat cu gripă şi angină.

Declarația lui Boris Johnson. Empatizează mult

Conservatorul Boris Johnson a reacţionat la postul de radio LBC, dând asigurări că "empatizează mult cu cei care au avut o proastă experienţă (cu NHS)" şi a prezentat scuze, reiterând în acelaşi timp promisiunea din campanie de a investi masiv în acest sistem.

Mai târziu, premierul a luat telefonul mobil al unui jurnalist al televiziunii ITV, care îl intervieva şi încerca să-i arate fotografia cu copilul, pentru a clarifica problema. Potrivit imaginilor cu interviul publicate pe Twitter, Boris Johnson a restituit în final mobilul, după ce s-a uitat la fotografia "îngrozitoare" şi cerându-şi din nou scuze.

Atacul lui Jeremy Corbyn

Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, a profitat de ocazie pentru a-l ataca. "Au avut la dispoziţie nouă ani (anii în care conservatorii s-au aflat la putere) pentru a finanţa NHS cum trebuie. Un copil care primeşte îngrijiri pe jos constituie o ruşine pentru societatea noastră", a declarat Corbyn într-un discurs înflăcărat la Bristol, sud-estul Regatului Unit.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, s-a declarat "îngrozit" la BBC şi a dat asigurări că doreşte să amelioreze situaţia NHS. Deplasându-se luni după-amiaza la spital, Leeds general Infirmary, el a fost huiduit la plecare de un mic grup de manifestanţi, care strigau "să vă fie ruşine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel