Boc a dat un mesaj de Ziua Unirii. Băsescu tace

emil-boc-romanilor-de-ziua-unirii
emil-boc-romanilor-de-ziua-unirii

Premierul Emil Boc a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul aniversării a 153 de ani de la Unirea Ţării Româneşti cu Moldova, arătând că şi în prezent, este nevoie de "unitate" pentru a apăra interesele României şi de maturitate și înțelepciune politică în actuala conjunctură socială şi economică europeană, în timp ce președintele Traian Băsescu tace.

"Marcăm astăzi 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, etapă crucială pentru evoluţia României moderne şi, totodată, un bun prilej să reflectăm asupra unor valori fundamentale. Acum, la fel ca în urmă cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României. Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării în toate momentele de cotitură ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeşte perenitatea şi actualitatea acestei valori", a spus premierul.

EMil Boc a caracterizat Unirea Principatelor Române drept expresia înţelepciunii politice a vremii de a promova, în pofida constrângerilor istorice, o strategie coerentă pentru modernizarea țării, susținând că istoria este plină de lecții pe care oamenii politici trebuie să le aplice, mai ales în actuala conjunctură socială şi economică europeană.

"Marile momente istorice ale României obligă, încă o dată, întreaga clasă politică să dovedească unitate, responsabilitate şi curaj, asemenea înaintaşilor. Este datoria oamenilor politici să dea dovadă de maturitate, înţelepciune şi să promoveze proiecte care să construiască, în continuare, România ca un stat european modern, în beneficiul românilor. Este timpul să înlocuim confruntarea cu competiţia şi, împreună, să reflectăm în interesul românilor din ţară şi din afara graniţelor", și-a încheiat mesajul Emil Boc.

Până la această oră, președintele Traian Băsescu nu a transmis nimic românilor cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel