Bilanţ MAP: 84 de obiective din domeniul gospodăririi apelor erau în execuţie în octombrie 2019

Finanţarea investiţiilor din domeniul gospodăririi apelor beneficiază, în 2019, de o sumă totală în valoare de 546 de milioane de lei, fiind planificată executarea a circa 250 de obiective, în data de 10 octombrie 2019 fiind în proces de execuţie 84 de obiective, conform bilanţului transmis de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

"În 2019, finanţarea investiţiilor din domeniul gospodăririi apelor beneficiază de o sumă totală în valoare de 546 de milioane de lei. Ne-am propus să executăm aproximativ 250 de obiective. Astfel, la data de 10.10. 2019 erau asigurate credite bugetare în valoare de 273 de milioane de lei şi se află în proces de execuţie 84 de obiective", se menţionează într-un comunicat al MAP, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în această valoare este cuprinsă şi suma de 195 de milioane de lei, care a fost alocată de Guvern în regim de urgenţă, prin HG 441/2019 privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor şi Pădurilor din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

"Măsura a fost necesară având în vedere că în urma inundaţiilor din primăvară s-a impus realizarea unor lucrări de investiţii pentru înlăturarea şi prevenirea efectelor calamităţilor naturale. Astfel, au fost finanţate 49 de obiective de investiţii pe cursuri de apă din judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui, Vrancea", se menţionează în comunicat.

De asemenea, 23 de milioane de lei au fost alocate pentru finanţarea a 11 obiective, dintr-un total de 14, din credite BDCE (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), iar 87 de obiective, dintr-un total de 127, sunt finanţate cu 250 de milioane de lei din surse proprii ale Administraţiei Naţionale Apele Române.

"Până la finele acestui an, din sursele de finanţare enumerate mai sus, respectiv bugetul de stat, BDCE şi surse proprii ale ANAR, se vor finaliza următoarele capacităţi: 269 km (diguri, consolidări de maluri şi albii de râu), din care: 170 km amenajare/regularizare albie; 85 km consolidări de mal; 14 km diguri", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel