Bijuterii FALSE. Accesoriile din aur, mai SCUMPE

Adriana Nicolau / 11 dec 2017 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii
Bijuterii false. Colier copiat dupa cel cumparat de Richard Burton pentru Elisabeth Taylor
Bijuterii false. Colier copiat dupa cel cumparat de Richard Burton pentru Elisabeth Taylor

Bijuteriile false se înmulțesc pe piață. Accesoriile de aur ar putea fi mai scumpe din cauza metalelor.

Potrivit observator.tv, trebuie să aveți grijă să nu transformaţi cel mai frumos cadou într-o surpriză neplăcută. Inelul poate rugini, lănţişorul se poate înnegri, piatra poate să cadă cu uşurinţă dacă ceea ce puneţi în cutia de cadou e un fals, şi nu o bijuterie originală. Dar puţini ştiu să deosebească originalele de piesele contrafăcute. Iată ce sfaturi au pentru noi specialiştii.

Vitrinele magazinelor sunt plinde de brăţări, inele sau cercei care imită case de bijuterii renumite, dar de fapt toate sunt din inox, însă vânzătoarii ne asigură că sunt mai bune decât aurul sau argintul. Oferă ambalajul cadou şi se folosesc de toate trucurile ca să îşi vândă marfa. Pieţele sunt pline de bijuterii false.

Unii vânzători sunt cinstiţi şi recunoasc că vând imitaţii. Alţii, îi păcălesc uşor pe clienţi. Bijutierii spun că falsurile nu se pot vedea cu ochiul liber. Însă, nu au certificatele şi garanţiile bijuteriilor autentice.

Clientul primeşte foarte rar certificatul de garanţie. Cumpărătorii sunt păcăliţi de lanţurile umplute cu argint, brăţările încărcate cu plumb sau componentele cu gramaj diferit. Şi cei cu experienţă pot fi păcăliţi.

Oktali vinde bijuterii de 21 de ani, dar nu şi-a dat seama când a cumpărat câteva false

"În zilele de astăzi la orice aur se pune metal", spune acesta.

La fel de ușor sunt de falsificat și diamantele

Doar un om cu experienţă foarte mare poate să îşi dea seama de la microscop dacă este sau nu diamant.

Prima oară sunt verificate incluziunile, iar diamantul trebuie să aibă o claritate bună. Ca să fie siguri că metalele preţioase sunt autentice, bijutierii sfătuiesc oamenii să le ducă la un centru de verificare.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24