Bihor: Un spaţiu comunitar gratuit pentru diverse ateliere şi activităţi, inaugurat de Fundaţia Comunitară Oradea

Fundaţia Comunitară Oradea a inaugurat luni, în incinta unui mare magazin din centrul municipiului Oradea, primul spaţiu pentru comunitate din Oradea, numit Comuniteca, loc pentru diverse ateliere şi activităţi gratuite, susţinute de voluntari pentru copii, tineri şi adulţi, inclusiv seniori.

Directorul fundaţiei, Claudia Abrudan a declarat, în conferinţă de presă, că acest nou sediu al fundaţiei, la care au lucrat mai bine de trei ani pe măsură ce au reuşit să strângă fonduri, va fi locul în care se întâlnesc 'cei care vor să schimbe lumea, dăruind fiecare câte puţin, un loc pentru cei care cred că implicarea activă şi dedicarea pot face diferenţa'. Spaţiul fundaţiei, luat în chirie, are o suprafaţă de 120 metri pătraţi la etajul întâi şi alte încăperi, de 110 mp, la etajul doi al clădirii.

Comuniteca Atelier se află la etajul 1 şi va găzdui ateliere gratuite pentru copii, tineri şi seniori, din diverse domenii şi discipline şcolare: Coder Dojo, artă, ştiinţe, teatru în limba română şi maghiară, biologie, caligrafie, photoshop, creaţie vestimentară, meteorologie, ecologie, fotografie, educaţie rutieră, cursuri de navigare pe internet pentru seniori etc. 'Ne dorim să încurajăm copiii să îşi descopere o pasiune, astfel încât ulterior să îşi aleagă o carieră în domeniul respectiv. Mentorii care coordonează proiectele sunt în general profesori sau actori sau specialişti cu care am mai lucrat. O parte din ei sunt remuneraţi, alţii sunt voluntari, a precizat Claudia Abrudan.

În zilele următoare se vor face înscrieri inclusiv online, pentru ca atelierele, în număr de 19, să înceapă din 1 noiembrie. Programul zilnic va fi cuprins între orele 9 şi 21. 'Începând de acum două săptămâni, CoderDojo Oradea îşi desfăşoară activitatea în spaţiul Comuniteca şi sunt 120 de copii şi tineri, cu vârste între 6 şi 18 ani, care frecventează săptămânal aceste cursuri', a precizat Claudia Abrudan. Spaţiile de la etajul 2 oferă camere de co-working, laborator IT şi imprimare 3D şi o sală de şedinţe.

'Aici vom găzdui activităţile tinerilor noştri din programul Youth Community, întâlnirile membrilor viitorului Club de Seniori al fundaţiei, activităţi ale ONG-urilor, grupurilor de iniţiativă şi persoanelor care doresc să desfăşoare proiecte pentru comunitate', a precizat Claudia Abrudan. Activităţile din Comuniteca vor fi gratuite, acoperirea cheltuielilor de gestionare a spaţiului şi a materialelor necesare desfăşurării atelierelor şi programelor va fi făcută din donaţii şi sponsorizări. Alegerea atelierelor s-a făcut pe baza unei analize sociologice, a nevoilor pe care le-au identificat în comunitate.

Conducerea fundaţiei a dorit să mulţumească public firmelor cu care au amenajat şi dotat aceste spaţii: companiile Vernicolor, RER Vest şi Bugatti by Astor Mueller, respectiv partenerii Blackboard, Media Bank, Mobila Dalin, Duval Furniture, Dunca Construct, Policolor şi Webilke Pro. Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, care activează de mai mulţi ani pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Ei fac posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic şi de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor şi persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunităţii, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel