Bihor: AJOFM va organiza un Târg de orientare în carieră, unic în ţară

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor va organiza, timp de două zile, pe 23 şi 24 octombrie, un eveniment unic la nivel naţional, 'menit să reîndrăgostească tinerii de meserii', după ce, pe 18 octombrie, va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, atât la Oradea, cât şi în sucursalele din patru oraşe.

Directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că este vorba despre un Târg de orientare în carieră, desfăşurat în Cetatea Oradea, printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria. 'Ne dorim ca tinerii cu vârste de peste 15 ani, din clase terminale de liceu şi şcoli profesionale, să fie invitaţi la Oradea, unde vor participa reprezentanţi ai companiilor importante din judeţul Bihor care să îşi asume să îşi exemplifice activitatea în mod interactiv, prin roboţi, prin machete de lucru, prin orice modalitate expresivă de a face cunoscută acea ocupaţie.

Nu ascund faptul că am dori să reîndrăgostim tinerii de meserii. Pe de altă parte, universităţile, şcolile profesionale, liceele, furnizorii de formare profesională îşi vor prezenta oferta educaţională. Tinerii pot să aleagă singuri spre ce meserie să se îndrepte. Ne aşteptăm ca peste 3.000 de tineri de peste 15 ani să calce pragul evenimentului,' a precizat Békési Csaba.

În pregătirea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, directorul AJOFM Bihor a menţionat că, până în prezent, s-au înscris pentru bursă 12 companii, ce oferă în jur de 500 de locuri de muncă. Firmele care vor să participe la bursă se pot înscrie până pe 11 octombrie, participarea angajatorilor, dar şi a cetăţenilor în căutarea unui job fiind gratuită. 'Estimăm că oferta angajatorilor va fi, şi de această dată, una generoasă, şi vom avea aproape 1.000 de locuri de muncă vacante. Obiectivul nostru este de a facilita întâlnirea absolvenţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă cu angajatorii din judeţul Bihor.

Vrem să venim şi în sprijinul agenţilor economici pentru a-şi recruta personalul, proaspăt absolvent, de care au nevoie,' a mai spus Békési Csaba. AJOFM Bihor va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, pe 18 octombrie, în sala polivalentă a Universităţii Oradea. În paralel cu bursa din Oradea, ce se va desfăşura între orele 9,00 şi 15,00, evenimentul se va organiza şi la punctele de lucru ale AJOFM din Aleşd, Salonta, Marghita şi Beiuş.

În plus, participanţii la bursă vor putea beneficia de consiliere personalizată şi orientare în carieră şi vor primi informaţii utile privind cursurile de formare profesională la care se pot înscrie. 'Avem speranţa că Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi din 18 octombrie va fi un real succes şi vom reuşi, astfel, să dovedim, încă o dată, că suntem o instituţie modernă şi flexibilă, care are capacitatea de a răspunde provocărilor de pe piaţa muncii', a mai spus Békési Csaba, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel