Băsescu a dat OK-ul pentru ca Ponta să devină interimar la Sănătate

ponta si basescu
ponta si basescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Victor Ponta va deveni ministru interimar la Ministerul Sănătaţii. Decizia vine după demisia lui Vasile Cepoi. Atribuţiile ministeriale vor fi îndeplinite însă de secretarul de stat, Raed Arafat, prin delegaţie primită de la premier. 

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 3 octombrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 3 octombrie a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministrul Guvernului României, ca ministru interimar al Sănătăţii", informează un comunicat transmis de Preşedinţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa conducerii USL, că nu s-a discutat în cadrul Uniunii despre Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte interimatul său, numirea unui alt ministru sau o rocadă, el arătând că nu are de făcut nicio altă propunere la minister până la alegeri.

"Nu s-a discutat nimic în cadrul USL pentru că nu am de făcut nicio altă propunere până pe 9 decembrie. Prefer să existe în toate ministerele cât mai multă stabilitate. De aceea, la Ministerul Sănătăţii, practic, conducerea ministerului de fapt, este asigurată prin delegarea pe care am dat-o de către domnul Raed Arafat", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că probabil va gira el funcţia de ministru al Sănăţii, cu toate atribuţiile delegate lui Raed Arafat, precizând că acesta nu este membru al Guvernului şi nu poate gira, din acest motiv, această funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel