Barbu: Ca ministru, votez ”DA” pentru RMGC. Ca membru PNL, votez ”NU”

daniel_barbu
daniel_barbu

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a participat, vineri, la o inspecție a instituțiilor culturale din Cluj, unde a declarat că susține exploatarea minieră de la Roșia Montană, dar că va vota împotriva proiectului în plenul Parlamentului, pentru că asta este înțelegerea politică la nivelul PNL.

Barbu a mărturisit că le-a cerut sprijin colegilor săi cu privire la proiectul de lege la care se lucrează încă de acum două luni, dar nu a avut sorți de izbândă, potrivit Adevărul.

Liberalul spune că reprezentanții Roșia Montană Gold Corporation au dat asigurări că vor investi 100 de milioane de dolari la Roșia Montană. 70 de milioane de dolari au fost deja investiți, urmând ca restul de 30 de milioane să fie alocate proiectului. Investiția vizează mina romană, satul și mormintele romane, dar și un parc industrial arheologic.

Premierul Victor Ponta și ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, au declarat și ei recent că, în calitate de miniștri, susțin proiectul de exploatare a minereurilor auro-argintifere prin cianurare, dar că, în calitate de parlamentari, vor vota împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel