HIV. Bărbat în închisoare pentru că i-a dat HIV iubitei. Reacție revoltătoare a individului

„L-am cunoscut pe internet și m-a îmbolnăvit cu HIV” - este mărturisirea unei femei, a cărei poveste a ajuns în presa internațională.

După o căsătorie care s-a încheiat, Diane nu se aștepta să găsească din nou dragostea. Însă, la 50 de ani, viața a surprins-o, ulterior dovedindu-se că noul său partener, Philippe, o infectase cu HIV, relatează BBC.

Era pe punctul de a renunța atunci când Philippe i-a lăsat următorul mesaj în mediul online: „Îmi place profilul tău și aș vrea să ne întâlnim". După prima întâlnire, au urmat altele.

Philippe era analist de securitate pentru o companie importantă, însă a fost concediat la un an după ce au început să se întâlnească. După spusele femeii, cei doi au fost fericiți împreună timp de patru ani și jumătate. Totul până într-o zi, ziua în care a fost diagnosticată cu HPV, „iar celulele mele cervicale își schimbaseră forma”. „Am fost nevoită să suport o intervenție chirurgicală pentru a încerca să evit cancerul de col. M-am întrebat dacă trebuie să le anunț și pe celălalte două femei cu care Philippe se întâlnise. Am căutat în înregistrările pe care le salvasem. As fi sunat la toate numerele de telefon și ori de câte ori mi-ar fi răspuns o femeie, aș fi întrebat-o dacă îl cunoaște, pentru că trebuie să o anunț ceva. Am mai găsit alte 9 femei care se văzuseră cu Philippe, unele erau nervoase, altele au țipat la mine, altele mi-au fost recunoscătoare”, a spus femeia.

„Am crezut că mor”

„După ce m-a anunțat că are HIV, mi-au venit în minte toată lipsa mea de putere, pe care am dat-o pe baza vârstei. Cu taote astea, a doua zi am fost la doctor. Peste câteva doctorița, mi-a dat vestea teribila: Diane, îmi pare rău, este pozitiv. Am crezut că mor, am început să urlu de disperare. Nu știam prea multe despre această boală, decât că este incurabilă”, a povestit ea.

„Reacția lui a fost șocantă. A spus așa: Toată lumea trebuie să moară din ceva, de ce nu plecați și vă vedeți de viața voastră? Am decis să cerem ajutorul poliției pentru a-l împiedica să infesteze și alte femei nevinovate. Polițiștii au avut o reacție proactivă și în același timp simpatică pentru că ne-au spus că nu este suficient să fim doar 2 persoane, suntem prea puține. Din păcate, am mai găsit înca 11 femei diagnosticate cu HIV care avuseseră contact cu Philippe. Acum aveam nevoie și de dovada că el este bolnav de HIV, dar nu aveam cum să demonstrăm asta.Philippe nu răspundea la telefon și nici nu ar fi acceptat un test. Mi-am amintit că avea un pseudonim, și că după un an și jumătate de când eram împreună a făcut niște analize la rinichi. Analizele erau confidențiale. Cu ajutorul unui avocat am reușit să aflăm diagnosticul care era pozitiv. Din 13 infestate cu HIV, doar 5 au vrut să depună mărturie, din cauza modului în care sunt privite în societate persoanele bolnave cu această boală”, a spus Diane.

Femeile au reușit să-și unească forțele și să formeze un grup de sprijin. În cele din urmă, bărbatul „a ajuns în închisoare și nu mai putea transmite și altora. El nu și-a asumat niciodată răspunderea”, a mai spus Diane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel