Au apărut primele informații despre primarii din Ucraina răpiți de ruși

Au apărut primele informații despre primarii din Ucraina răpiți de ruși / Foto: Facebook
Au apărut primele informații despre primarii din Ucraina răpiți de ruși / Foto: Facebook

Au apărut primele informații despre primarii din Ucraina răpiți de soldații ruși.

Apar primele informații despre primarii răpiți săptămâna trecută din Melitopol și Dnipro. Administrația militară regională Zaporojie susține că primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, care a fost răpit de soldații ruși, se află în Lugansk, unde este acuzat de „terorism”. Acest lucru este anunțat într-un mesaj pe canalul Telegram al șefului ZOVA, Alexander Starukh, scrie Unian.net.

„Potrivit informațiilor disponibile astăzi, primarul răpit al Melitopolului, Ivan Fedorov, se află în Lugansk, oraș ocupat de ruși, unde este acuzat de „terorism”. Și primarul orașului Dnipro, Evgheni Matveev, este capturat de invadatori, dar soarta lui este necunoscută”, se spune în raport.

Rușii au răpit și un preot

ZOVA a mai raportat că ieri dimineață, în jurul orei 07:00, în orașul Berdiansk, armata rusă a percheziționat casa preotului Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Oleg Nikolaev, președintele Consiliului Bisericilor și Organizațiilor Creștine din Berdiansk, iar apoi l-au dus către o destinație necunoscută.

Se remarcă faptul că ieri a avut loc un protest în Berdiansk, iar la Melitopol invadatorii nu au permis să aibă loc un miting în sprijinul lui Fedorov.

"Armata rusă înarmată a înconjurat piața și a împins oamenii înapoi. Invadatorii și-au însoțit acțiunile cu avertismente prin difuzoare cu privire la interzicerea mitingurilor", scrie ZOVA.

Cum a fost răpit primarul din Melitopol

Reamintim, consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne, Anton Gerașcenko, a spus că pe 11 martie, la Melitopol, un grup de invadatori de 10 persoane l-a răpit pe primarul orașului Ivan Fedorov. 

"L-au reținut pe primar, l-au băgat într-un beci și au folosit acolo împotriva lui instrumente de tortură, încercând să-l facă pe Ivan Fedorov să recunoască anumite lucruri. Trebuie să subliniem faptul că astfel de acțiuni, sunt lipsite de sens toate încercările de a schimba autoritățile ucrainene, de a-i destitui pe primarii orașelor, de a organiza sesiuni ale consiliilor raionale sau regionale sau referendumuri în partea sud-estică a Ucrainei, cum ar fi Herson, Melitopol, Kahovka. Sunt încercări care nu duc nicăieri. Războiul se va încheia doar atunci când trupele rusești vor părăsi complet teritoriul Ucrainei", a spus Mihail Podolyak, într-un interviu realizat de Ana - Maria Roman la Antena 3. Citește mai mult AICI.

În dimineața zilei de 24 februarie, trupele ruse au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Inamicul a bombardat mai întâi bazele militare, apoi a atacat clădirile rezidențiale, spitalele și școlile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel