Atac cibernetic de proporţii: Reţelele informatice a 72 de organizaţii şi companii din întreaga lume, victimele unei operaţiuni care ar avea ca sursă China

hacker
hacker

Experţii producătorului de soluţii de securitate McAfee au anunţat, miercuri, că au descoperit cea mai mare serie de atacuri cibernetice demarate până în prezent, în urma căreia au fost accesate date secrete din reţelele informatice a 72 de organizaţii guvernamentale şi companii din întreaga lume, informează Reuters.

Fără a preciza exact, firma de securitate lasă de înţeles că sursa acestei campanii de atacuri care a ţintit reţele informatice guvernamentale din SUA, Taiwan, India, Coreea de Sud, Vietnam sau Canada, ar fi China.

Pe lista acestor atacuri cibernetice mai figurează sistemele informatice ale ASEAN (Asociaţia Statelor Asiei de Sud-Est), ale Comitetului Internaţional Olimpic, ale Agenţiei Mondiale Anti-Doping şi ale unor companii high-tech, scrie hotnews.

În cazul Națiunilor Unite, hackerii ar fi pătruns ilegal în sistemele informatice ale Secretariatului Națiunilor Unite în Geneva în 2008 și timp de doi ani au accesat date secrete, potrivit McAfee. Firma dă de înteles că în spatele atacurilor s-ar afla cineva care ar fi acționat în numele unui anumit guvern, fără a da mai multe amănunte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel