ATAC Berlin. Angela Merkel, încolțită

Atentatul de la Berlin, revendicat de ISIS,  o pune pe Angela Merkel într-o situație cel puțin dificilă în contextul alegerilor ce anul viitor.

Adversarii politici ai cancelarului german nu au ratat oportunitatea să acuze politica controversată de a permite refugiaţilor să intre în Germania.

Angela Merkel declara ieri într-o conferință de presă că atacul de la Berlin nu va distruge ”libertatea” în Germania. Totodată, Merkel a depus 12 trandafiri albi în locul unde a avut loc atacul. Ea a spus că ar fi ”dezgustată” în cazul în care atacul ar fi fost comis de un solicitant de azil, notează DailyMail.

Cele mai vehemente acuze au venit din partea extremei drepte. Ele au fost alimentate și de faptul că suspectul arestat este cetățean pakistanez în vârstă de 23 de ani, ajuns în Germania, la sfârșitul lui 2015 sau începutul anului 2016. Totuși, poliția germană l-a eliberat menționând că nu el este autorul.

Marcus Pretzell, un membru proeminent al Alternativa anti-imigrație pentru Germania (AFD) a avut o reacție vehementă la adresa cancelarului german, pe o rețea de socializare. El s-a întrebat retoric ”când va reacționa Germania? Când se va termina acest blestem ipocrit? Aceștia sunt morții Angelei Merkel”. 

Potrivit poliției germane, adevăratul atacator este încă în ”libertate și înarmat”. Rămâne de văzut după capturarea lui dacă atacatorul face parte, într-adevăr, din valul de migranți sosiți în Germania ca urmare a politicii ”porților deschise” a Angelei Merkel.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel