ATAC ARMAT, COPENHAGA. "A fost ca la CHARLIE HEBDO"

Mai mulți oameni au fost răniți și unul a fost ucis sâmbătă după-amiază la Copenhaga după un atac armat asupra unui centru cultural unde se desfășura o dezbatere despre islamism și libertatea de exprimare.

Ambasadorul Franței la Copenhaga, Francois Zimeray, care era moderatorul evenimentului, a scris pe Twitter că a scăpat nevătămat.

"Au tras focuri de armă de undeva din exteriorul clădirii. A fost aceeași intenție ca în cazul Charlie Hebdo cu excepția faptului că atacatorii nu au reușit să pătrundă în clădire. Gloanțele au trecut prin uși și toată lumea s-a aruncat la pământ", a zis Francois Zimeray pentru AFP.

La dezbaterea cu tema 'Artă, blasfemie și libertate de exprimare' era prezent și artistul suedez Lars Vilks, care a scăpat nevătămat. După ce a publicat în anul 2007 mai multe desene în care-l înfățișa pe profetul Mahomed ca pe un câine, el a primit mai multe amenințări cu moartea din partea unor grupări fundamentaliste islamice și i-a fost incendiată casa din sudul Suediei.

Conform martorilor și presei daneze, victimele sunt polițiști care asigurau paza clădirii. Potrivit unei militante Femen, și ea prezentă la dezbateri, în sală se aflau câteva zeci de persoane.

Presupușii autori ai atacului, doi indivizi, au reușit să fugă cu un autoturism și sunt în prezent căutați de poliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel