Apă contaminată! Zece morţi şi peste 100 de persoane spitalizate

Zece persoane au murit iar alte 121 au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma consumului de apă contaminată. 

Consumul de apă contaminată a făcut victime în provincia Kratie din estul Cambodgiei. Zece persoane au murit iar alte 121 au fost spitalizate în urma consumului de apă contaminată, conform unui anunţ făcut duminică de autorităţile locale, citat de agenţia Xinhua. 

Alte patru decese au fost confirmate astăzi la spitalul Kratie din cadrul provinciei şi la spitalul Calmette din Phnom Penh, numărul morţilor ajungând la zece, iar cel al locuitorilor spitalizaţi la 121, a declarat Om Phy, directorul adjunct al poliţiei din provincia Kratie. 

Persoanele decedate sunt patru bărbaţi şi şase femei, a adăugat Om Phy. 

Mai mulţi locuitori din Sre Non, un sat din districtul Chitborey, s-au îmbolnăvit iar unii dintre ei au murit începând de joi după ce ar fi consumat apă contaminată dintr-un curs de apă care străbate aşezarea. Om Phy a explicat că în sat trăiesc circa 50 de familii şi a adăugat că, potrivit primelor constatări, apa ar fi fost contaminată cu substanţe chimice utilizate în fermele situate de-a lungul cursului de apă. 

[citeste si]

Apa ar fi fost contaminată cu erbicide

Este începutul sezonului ploios şi în aceste zile au căzut precipitaţii. Suspectez că erbicidele s-au scurs din ferme în canal odată cu apa pluvială, a spus el.  Duminică dimineaţă, autorităţile locale şi cele sanitare au avertizat locuitorii cu privire la pericolele pe care le prezintă acest tip de contaminare şi au distribuit apă potabilă şi alimente. 

Chheang Sovutha, director al Departamentului de sănătate din provincia Kratie a declarat că persoanele afectate sunt în continuare spitalizate. Bănuim că fermierii au utilizat erbicide pentru a distruge buruienile, iar când a plouat acestea s-au scurs în canal. Nu este o epidemie precum holera sau febra tifoidă, a adăugat oficialul. 

Potrivit lui Sovutha, victimele au prezentat simptome precum dificultăţi de respiraţie, slăbiciune, dureri în gât şi de stomac, ameţeală şi stare de vomă. Autorităţile au prelevat mostre de apă din cursul de apă, iar acestea au fost trimise la un laborator din Phnom Penh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel