Antal Istvan: Deţinuţii ciupesc bani din buget

Descriere foto:

Deputatul UDMR Antal Istvan a afirmat luni, la Ora Guvernului, că sunt deţinuţi care speculează condiţiile de detenţie din penitenciare şi 'ciupesc' bani serioşi din bugetul statului ca despăgubiri.

"Din discuţiile cu judecătorul de supraveghere am aflat că sunt deţinuţi care speculează condiţiile de detenţie din penitenciare, colaborează cu anumite firme de avocatură şi ciupesc bani serioşi din bugetul statului ca despăgubiri. Deci, dă în judecată (deţinutul - n.r.) penitenciarul pentru condiţiile bine cunoscute, încasează o sumă, după eliberare caută un alt judeţ cu condiţii asemănătoare, unde din nou obţin venituri importante împreună cu firme de avocatură", a afirmat deputatul UDMR.

El a spus că ar trebui să se înfiinţeze o instituţie specializată pe lângă penitenciare pentru a contracta forţa de muncă. 'Conform reglementărilor, deţinuţii au dreptul la muncă, dar sunt foarte puţine solicitări în acest sens. Deci, munca nu este obligatorie în penitenciare. În alte ţări deţinuţii sunt obligaţi să muncească, numai în cazuri excepţionale de boală nu muncesc. Poate nu ar strica să se înfiinţeze o instituţie specializată pe lângă penitenciare pentru a contracta forţa de muncă acolo', a adăugat deputatul UDMR.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25