Angela Merkel, ostilitate față de Orientul Mijlociu

Emirul din Quatar, Tamim Al-Thani, a avut o surpriză în cursul vizitei sale în Germania. Lipsa de ospitalitate a cancelarului Angela Merkel și lipsa covorului roșu au fost doar câteva dintre aspectele care au atras atenția presei internaționale.

Vizita emirului din Quatar, Tamim Al-Thani, efectuată miercuri și joi în Germania nu a decurs conform așteptărilor. În urma zvonurile conform cărora Quatar ar susține Statul Islamic, autoritățile de la Berlin au ținut să se arate rezervate într-o viitoare colaborare cu Orientul Mijlociu.

Quatar este principalul investitor în Germani din zona Orientului Mijlociu, aceasta însemnând că Emiratul a investit aproximativ 14 milioane de euro, dintre care, procentual, 14,3% în compania Volkswagen, 11,1% înn Hochtief, 5,8% în Deutsche Bank și 4,2% în Siemens. Pe de altă parte, zvonurile că statul Quatarul ar susține gruparea Statului Islamic și scandalul din jurul organizării Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 au împiedicat guvernul german să-l primească pe emirat cu specificul covor roșu, conform LeMonde.

Citește și: Merkel, Ucraina: cancelarul evită cuvântul "invazie". UE pregătește sancțiuni 

În plus, Angela Merkel a considerat că ar trebui să păstreze o oarecare distanța față de Tamim Al-Thani la întâlnirea cu presa, cancelarul german nefiind străină de vizitele oficialilor din Orient, în luna iunie, tatăl emirului a vizitat Germania în scopuri economice.

În cadrul conferinței de presă, Merkel a abordat subiectul Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, despre care a spus că reprezintă o bună oportunitate pentru imigranți, deoarece vor fi creeate mai multe locuri de muncă. 

În ceea ce privește susținerea Statului Islamic, emirul a declarat că țara lui nu va sprijini această grupare teroristă.

"Quatar nu a sprijinit și nu va sprijini Statul islamic.", a precizat Tamim Al-Thani.

Cu toate acestea, cancelarul german a declarat că nu este pe deplin convinsă în ceea ce privește o cooperarea de lungă durată cu statul Quatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel