Merkel, Ucraina: cancelarul evită cuvântul "invazie". UE pregătește sancțiuni

Cancelarul Angela Merkel a declarat că liderii europeni vor discuta despre extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei, ca urmare a escaladării situației din Estul Ucrainei.

Șefa guvernului de la Berlin a precizat că situația Ucrainei va fi subiectul discuțiilor de la următorul summit european care va avea loc sâmbătă, la Bruxelles.

"Am primit informații despre sporirea prezenței soldaților ruși, o nouă tulburare și un nou avans al separatiștilor în zone până de curând liniștite" din Ucraina, a declarat Merkel, citată de AFP.

Cancelarul a vorbit cu jurnaliștii după o întrevedere cu liderii statelor din Balcanii de Vest, precizând că situația din Ucraina  "va fi pe agenda consiliului și va trebui să ne punem întrebarea: cum vom reacționa?".

Băsescu îl contrazice pe președintele ucrainean: În Ucraina nu s-a produs o invazie

"Vreau să repet... dorim o soluție diplomatică și nu vom renunța la asta, dar trebuie să admitem că lucrurile au devenit mai dificile și s-au înrăutățit din nou în ultimele zile", a afirmat Angela Merkel.

Premierul italian Matteo Renzi, a cărui țară deține președinția rotativă a UE, l-a atenționat pe președintele rus Vladimir Putin că se expune la "consecințe foarte serioase" ca urmare a informațiilor despre incursiunea trupelor Rusiei în Ucraina.

Premierul britanic David Cameron a îndemnat Rusia "să adopte o altă cale şi să găsească o soluţie politică la criză. În caz contrar, în mod sigur vor exista consecinţe supimentare", concluzionat Cameron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel