Angela Merkel nu mai vrea măriri de taxe după alegerile din Germania

Angela Merkel nu mai dorește majorări de taxe în cazul în care va rămâne la conducerea guvernului german,  după alegerile din septembrie. 

 Cancelarul german afirmase anterior că se opune oricăror majorări de taxe propuse de social-democraţii (SPD) din opoziţie, care vor ca persoanele cu venituri mari să plătească taxe mai mari, însă afirmaţiile sale ferme par să arate că se gândeşte la un proiect mai amplu privind sistemul fiscal.

Merkel, care a susţinut măsurile de austeritate în ţările din zona euro în timpul crizei datoriilor uniunii monetare, consideră că majorarea taxelor nu va duce neapărat la încasări mai mari la buget.

 Deşi majoritatea sondajelor de opinie o dau drept câştigătoare a unui al treilea mandat la alegerile de la 22 septembrie, nu se ştie dacă Angela Merkel va putea să continue alianţa de centru-dreapta cu liberal-democraţii, care sunt susţinători ai unor taxe reduse. Ea ar putea fi nevoită să formeze o 'mare coaliţie' cu SPD, iar politica fiscală s-ar putea dovedi unul din cele mai dificile subiecte în cazul unor tratative între cele două partide, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel