Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a dat cititorilor DC News câteva ponturi pentru masa de Crăciun și Revelion.
Va părea redundant răspunsul, însă moderația și echilibrul sunt cheia unor sărbători reușite și din punct de vedere digestiv. Nu spune nimeni să nu gustăm din mâncărurile tradiționale de sărbători dar, totodată, să nu uităm că organismul nostru nu este un coș de gunoi în care îndesăm alimente de tot felul până la refuz. Cel mai valoros sfat pe care aș putea să îl ofer și de care să ținem cont în perioada sărbătorilor (și nu numai) este că varietatea pe care ne-o oferă mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion nu ne sprijină. Studiile științifice au demonstrat faptul că, la nivel bucal, avem receptori care, în momentul în care vin în contact cu alt gust, altă aromă, altă textura, apetitul (oricât ai fi de plin) se redeschide. Și asta vine tot din instinctul de supraviețuire al speciei noastre.
„Cel mai simplu este să înlocuim uleiul de floarea soarelui și grăsimea de porc cu ulei de cocos dezodorizat, iar la cozonac, să folosim îndulcitor natural în loc de zahăr. Și tot aici, să nu combinăm friptura, cârnații și toate preparatele din carne de porc specifice Crăciunului cu carbohidrați (pâine, cartof, orez, paște)”, a subliniat Anca Alungulesei pentru DC News.
Anca Alungulesei este terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase. A creat revoluționara metodă de slăbit Psiho-Dietă, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Detalii despre Anca Alungulesei și despre recomandările și programele ei se pot găsi pe www.anca-alungulesei.ro. Anca Alungulesei a demarat campania națională de slăbit „România arde grăsimea” care se va desfășura din ianuarie până în martie. Înscrierile se pot face până pe 28 decembrie pe platforma https://www.anca-alungulesei.ro/românia-arde-grăsimea/.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu