Amenințări cu moartea pentru președintele Ciprului și familia sa

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, şi şeful Băncii Centrale, Panicos Demetriades, au primit amenințări cu moartea din partea unui grup de "răzbunători", care susțin că nu aparțin niciunui partid sau organizații. Amenințarea îi vizează și pe membrii familiilor celor doi oficiali, nemulțumirea expeditorilor mesajului fiind aprobarea planului de salvare a ţării şi odată cu acesta taxarea depozitelor bancare mai mari de 100.000 de euro. "Jurăm că veţi muri", au scris "răzbunătorii".

Canalul de televiziune Sigma a citat un mesaj primit de ziarul Politis, semnat de un "grup de salvare a conturilor". Mesajul cuprindea amenințări la adresa președintelui cipriot și a șefului Băncii Centrale pentru impozitarea depunerilor bancare de peste 100.000 de euro în cele mai mari două bănci din insulă, scrie Agerpres.

"Vă avertizăm că nu este o cacealma. Vom începe cu nepoţii voştri, iar apoi ne vom ocupa de copii, iar pe voi vă vom lăsa la urmă, ca să simţiţi aceeaşi durere pe care o resimţim noi", se afirmă în mesajul de ameninţare, în care se cere stoparea de îndată a impozitării depunerilor bancare. "Jurăm că veţi muri", transmit expeditorii mesajului, care susțin, în cadrul aceleiași scrisori, că grupul lor "acţionează pe întreg teritoriul Ciprului şi îi va pedepsi pe toţi cei care au adus ţara la actuala situaţie".

Mesajul de amenințare, datat din 20 martie 2013, a fost deja predat la poliție de către reprezentanții redacției Politis, fiind imediat declanșată o investigație.

Potrivit sursei citate, guvernatorul Băncii Centrale cipriote a mai primit astfel de amenințări grave, motiv pentru care soția sa și copiii au fost deja trimiși în străinătate, pentru siguranță.

[caption id="attachment_302776" align="aligncenter" width="500"] Sursa foto: keeptalkinggreece.com[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel