Alocații copii, majorate cu scandal. Prișcă: Așa ceva este o bătaie de joc

Răzvan Prișcă
Răzvan Prișcă

Scandal în Parlamentul României, pentru alocațiile copiilor, chiar după ce opoziția a trecut un amendament care precizează dublarea alocațiilor. În cadrul unei intervenții la postul de televiziune România TV, deputatul PNL Răzvan Prișcă a explicat ce s-a întâmplat.

Reprezentanții formațiunilor PSD și ALDE susțin că doresc reluarea acestui vot pentru că se vorbește despre suplimentarea bugetului muncii de aproximativ două miliarde de lei. Social democrații susțin însă că nu există fonduri pentru aceste suplimentări. 

”În mod regulamentrar și constituțional, votul dat nu mai poate fi reluat. Din păcate, trebuie să fim realiști, deja în mandatul acesta, de două ori sau de trei ori, în momente foarte foarte tensionate, PSD și cu ALDE, prin abuz, nu au făcut decât să încalce Constituția și legea și au spus: ok, reluăm votul pentru că nu ne convine. Așa ceva este o bătaie de joc la adresa instituției pe care, tot ei, spun că o respectă cel mai mult. Că practic reprezintă suveranitatea absolută a poporului”, a declarat deputatul Răzvan Prișcă.  

Ce s-a întâmplat în Parlament

”Au fost foarte mulți parlamentari din PSD și ALDE care nu au putut să își asume în fața algătorilor că votează împotriva dublării alocațiilor copiilor. Atunci au preferat să își scoată efectiv cartelele din aparatele de vot. Asta s-a întâmplat de fapt. Domnul Vosganian a fost foarte mirat că pe listingul de vot lipseau mulți colegi și s-au gândit că poate provoca reluarea votului. Dar este efectiv o bătaie de joc și la adresa Constituției, dar și la adresa copiilor”, a mai spus deputatul PNL, Răzvan Prișcă, în direct la România TV. 

Amendamentul prevede majorarea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei, pentru copiii cu vârste de peste 2 ani și o majorare de la 200 la 300 de lei, pentru copiii care au sub 2 ani. 

Vezi și: 

Alocațiile majorate. Vot cu scandal în Parlament

Ambasada SUA, mesaj de susținere pentru Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel