Alexandra Marinescu, prima româncă din competițiile de monoposturi

La doar 14 ani, Alexandra Marinescu este prima româncă participantă în cursele de monoposturi. După stagiul din America, din 2014, la Skip Barber School, Alexandra Marinescu vrea să-și continue cariera în Formula 4.

VEZI ȘI: Exclusiv. Propunere pentru Iohannis: Întâlnire cu Merkel

Alexandra Marinescu (14 ani) a încheiat cu bine primul test cu un monopost de Formula 4 pe circuitul de la Brands Hatch. Românca a participat la o sesiune de teste cu echipa britanică Virtuosi Racing, acest test fiind parte din programul de pregătire pentru sezonul 2015.

"Am ales Formula 4 deoarece este o competiție nouă, care beneficiază de susținerea FIA, și pentru că este singura care acceptă piloți care au doar 15 ani", a spus Alexandra Marinescu, care va împlini 15 ani anul viitor în februarie.

Testele de la Brands Hatch s-au desfășurat la temperaturi de până la 10 grade Celsius și în condiții de aderență scăzută. Pentru Alexandra Marinescu, a fost prima experienţă pe circuitul britanic, dar chiar și așa perioada de acomodare a fost una foarte scurtă, iar în final a reușit să stabilească timpi pe tur similari cu cei ai piloților britanici care au mai concurat pe această pistă.

"Pentru mine totul a fost complet nou: echipa, mașina, circuitul, tot. A fost o senzație fantastică în momentul în care am ieșit pentru prima oară pe circuit. Îmi place mult mașina și am reușit să mă acomodez rapid, ceea ce s-a văzut și în timpii stabiliți apoi pe fiecare tur", a continuat Alexandra, care este prima româncă din competițiile de monoposturi.

După ce și-a început cariera în karting, Alexandra Marinescu a continuat să acumuleze experiență în cursele de peste Ocean din cadrul Skip Barber School, o competiție în care s-au format numeroși piloți care acum concurează în competiții de top din America.

"A fost o experiență pozitivă care m-a ajutat să progresez. Formula 4 este însă cu totul altceva și sunt încântată de faptul că este un campionat care acceptă și piloți care nu au împlinit 16 ani. Pentru mine, acesta este cel mai bun pas în carieră", a adăugat Alexandra Marinescu. Testul de la Brands Hatch face parte din programul de pregătire pentru sezonul 2015, sezon în care Alexandra Marinescu va concura în Formula 4 fie în MSA Formula Championship în Marea Britanie, fie în Formula 4 ADAC în Germania. Din 2015, Formula 4 va respecta aceleași reguli stabilite de FIA și va fi organizată ca și competiție națională, dar care beneficiază de susținerea Federației Internaționale. Monoposturile vor fi identice în fiecare competiție, cu motoare care dezvoltă până în 160 CP.

"Cele mai bune opțiuni pentru mine sunt competițiile din Marea Britanie sau Germania. Sunt două țări importante în lumea sporturilor cu motor, iar etapele din Formula 4 au fost incluse în cadrul unor competiții importante, ceea ce asigură o audiență suplimentară. Vom decide la începutul anului viitor împreună cu partenerii noștri care este cea mai bună soluție. Campionatul din Marea Britanie are 10 etape, iar cel din Germania doar 7, dar ambele încep în aprilie așa că avem timp pentru teste cu monoposturile din ambele campionate. Sunt sigură că vom lua cea mai bună decizie", a mai spus Alexandra Marinescu. Primele sesiuni de teste sunt programate în luna martie 2015, iar Alexandra Marinescu va testa atât monopostul cu care se va concura în MSA Formula Championship (Marea Britanie), cât și pe cel din Formula 4 ADAC (Germania) înainte de a-și stabili programul pentru 2015. Imediat după testul din Marea Britanie, Alexandra Marinescu a semnat și un contract cu agenția de management sportiv F1, care se va ocupa în continuare de cariera sportivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel