ALERTĂ NATO-Rusia. Adrian Cioroianu: Manifestare a unei frustrări rusești

Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, a comentat la Realitatea alerta NATO în privința Rusiei care și-a intensificat activitatea aviatică în Europa prin 26 de zboruri.

„Mesajul este pentru cealalată tabără. În ultimele săptămâni, nu numai aviația rusă, dar se pare și forțele navale rusești au avut o actvitate intensă. Un submarin a fost observat în largul coastelor Suediei și a născut suspiciuni”, susține Cioroianu.

„Nu trebuie să alarmăm neapărat pe cei care privesc în acest moment la noi, dar este un răspuns foarte ferm din partea Alianței și evident destinatarul se află la Moscova, trebuie să își dea seama că astfel de incursiuni sunt făcute pentru un joc al nervilor”, este de părere fostul ministru.

Citește și: NATO, în ALERTĂ. Aviația rusă, activități intense deasupra Mării Negre

Care este mesajul Rusiei

„Mesajul este următorul. Rusia susține în continuare că are o zonă de acțiune privilegiată în spațiul fostei Uniuni Sovietice. Asta include, din păcate, Țările Baltice, include Ucraina, include Republica Moldova. Și sigur că mesajul nostru este acela ferm că aceste țări sunt libere să își aleagă drumul lor”, subliniază Cioroianu.

„Manifestare a unei frustrări”

„Nu este exclus ca aceste incursiuni să aibă legătură  cu rezultatul zdrobitor al alegerilor din ucraina, un rezultat important pentru forțele pro-europene și, din păcate, în zona noastră, în zona Ucrainei, a fi pro-european înseamnă, oarecum, a întoarce spatele Rusiei”, a declarat Adrian Cioroianu la Realitatea.

Acesta a mai spus că nu este necesară întrunirea Consiliului Superior de Apărare al Țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel