Alegerile din SUA menţin Grecia în zona euro

AMBASADA SUA - NOAPTEA ALEGERILOR 200
AMBASADA SUA - NOAPTEA ALEGERILOR 200

Surse guvernamentale britanice au declarat pentru The Independent că SUA face presiuni asupra UE pentru a menţine Grecia în zona euro. Administraţia americană face presiuni pentru ca Grecia să rămână cel puţin până la alegerile din SUA. Miza acestor presiuni este menţinerea stabilităţii financiare la nivel internaţional. Cancelarul german, Angela Merkel, alimentează aceste zvonuri pentru că şi-a exprimat deschis dorinţa ca Grecia să rămân în zona euro. Această reacţie vine după ce în urmă cu câteva luni cancelarul spunea că Germania nu este dispusă să plătească pentru alţii. 

Washingtonul este îngrijorat că, dacă UE, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE) nu vor acorda Greciei următoarea tranşă din pachetul de finanţare externă, situaţia ar degenera şi statul ar ieşi imediat din zona euro, cu puţin timp înaintea alegerilor din Statele Unite.

Oficialii administraţiei americane cer guvernelor din zona euro să amâne măsuri drastice până după alegeri, îngrijoraţi că turbulenţele care ar rezulta pe pieţele financiare ar putea pune în pericol şansele preşedintelui Barack Obama de a fi reales, potrivit surselor citate.

Potrivit informaţiilor obţinute de The Independent, liderii europeni par să rezoneze cu raţionamentul Casei Albe, deoarece se tem că Mitt Romney, contracandidatul repunlican al lui Obama, ar fi un preşedinte mai "izolaţionist", din cauza presiunilor exercitate în Congres de către Partidul Republican.

Obama a discutat miercuri situaţia din zona euro într-o conferină telefonică cu premierul britanic David Cameron, iar cei doi au salutat declaraţiile făcute la începutul lunii august de preşedintele BCE Mario Draghi, care a spus că va face tot ceea ce va fi necesar pentru a asigura supravieţuirea monedei euro şi a prezentat un plan agresiv de soluţionare a crizei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel