Alegeri SUA: Joe Biden, dat învingător în statele New York și Colorado

Joe Biden
Joe Biden

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden era dat marţi seară câştigător în bastionul democrat al New York-ului, în faţa republicanului Donald Trump, de canalele de televiziune CNN, NBC şi CBS, relatează AFP.

Această victorie îi aduce 29 de electori suplimentari, care se adaugă celor 88 deja obţinuţi în urma victoriilor din statele în care democraţii au câştigat şi în urmă cu patru ani.

Potrivit France Presse, el are acum 117 electori, faţă de 63 în cazul lui Donald Trump. Pentru câştigarea alegerilor din SUA sunt necesari 270 de electori.

Joe Biden era dat marţi seară câştigător în statul Colorado

Această victorie îi aduce nouă electori suplimentari, care se adaugă celor 117 câştigaţi în alte state în care candidatul democrat a învins şi în urmă cu patru ani. El are acum, potrivit estimării France Presse, 126 de electori, faţă de 80 în cazul lui Trump. 

New Mexico cîștigat  de Biden

Potrivit New York Times şi canalului de televiziune NBC, statul New Mexico a fost adjudecat de Joe Biden, relatează AFP. Această victorie îi aduce cinci electori suplimentari, ridicând numărul lor la 131, în jurul orei 03.15 GMT, faţă de 95 adunaţi de Trump, potrivit France Presse. Niciunul dintre cei doi candidaţi nu a reuşit până în prezent să câştige într-un stat în care a învins tabăra adversă în 2016. Rezultatele din statele-cheie, precum Florida, Pennsylvania, Carolina de Nord sau Arizona, care ar putea să influenţeze decisiv alegerile, sunt în continuare aşteptate, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel