AID: Atacurile unor lideri politici la adresa Procurorului General, inacceptabile

Asociația pentru Implementarea Democrației consideră inacceptabile atacurile unor lideri politici la adresa Procurorului General al României, Procurorului Șef al DNA sau la adresa altor procurori sau judecători.

AID condamnă declarațiilor liderilor politici la adresa reprezentanților instituțiilor statului abilitate să lupte împotriva corupției și consideră atitudinea ca fiind nepermisă. Potrivit comunicatului asociației declarațiile sunt "o presiune asupra procurorilor sau judecătorilor, iar pe de altă parte un amestec nefiresc al clasei politice în domeniul justiției".

AID mai transmite că anchetele și procesele ar trebui făcute "cu echilibru, fără patimă, în spiritul și litera legii". 

Asociația mai transmite că "orice persoană acuzată sau judecată care se consideră nedreptățită poate apela la instituțiile responsabile cu investigarea acestor cazuri".

"Atragem atenția, încă o dată, liderilor politici asupra faptului că "aruncarea" cu declarații neîntemeiate la adresa reprezentanților justiției reprezintă un atac la funcționarea statului", adaugă AID, care conchide prin a sublinia că "societatea civilă, sub diversele ei forme, trebuie să trateze cu responsabilitate aceste cazuri, necreând însă presiune publică asupra magistraților și respectând principiul prezumției de nevinovăție pănă la comunicarea unei sentințe judecătorești definitive". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel