Ai un zbor lung? Să nu te miri dacă nu te simţi bine după! Efectele se simt imediat

foto: Freepik
foto: Freepik

Se ştie deja că un zbor de mai multe ore poate avea consecințe asupra sănătății tale. Iată ce se întâmplă cu tine după un zbor îndelungat!

Deshidratarea este frecventă în cazul zborurilor pe distanțe lungi. În acest sens se explică de ce gâtul, nasul și pielea se usucă atunci când te afli timp de mai multe ore într-un avion. Cu cât zborul este mai lung, cu atât este mai mare și riscul de deshidratare.

Mai mult, aceleași zboruri lungi pot face ravagii în ceea ce privește urechile, sinusurile sau intestinele tale. Iar dacă vei încerca să dormi și vei constata că nu poți, insomnia este, de asemenea, o consecință, iar aceasta este cauzată de schimbările de fus orar, pe măsură ce traversezi planeta.

Cheagurile de sânge, spaima nr. 1

Din nefericire, cheagurile de sânge sunt și ele destul de comune, în cazul zborurilor lungi și reprezintă, de obicei, o mare sursă de îngrijorare pentru pasageri. Poți face tromboză venoasă, iar cheagurile de sânge pot apărea chiar și în plămâni sub forma emboliei pulmonare. Jet lag-ul (incapacitatea de a te adapta noului fus orar) este, după cum deja ți-ai dat seama, o mare problemă. De îndată ce vei sosi la destinație, vei avea nevoie de câteva zile ca să te adaptezi noului fus orar.

Da, se poate răci în... avion

De asemenea, în timpul decolării şi aterizării avionului, mulţi oameni se plâng de dureri de urechi greu de suportat. Aceste simptome pot să apară din cauza modificărilor de presiune. Mare atenţie dacă suferiţi de alergii, infecţii şi sunteţi răciţi. Nici pasagerii sănătoşi nu sunt scutiţi de neplăceri. Potrivit unui studiu, oamenii riscă de 100 de ori mai mult să răcească în timpul zborului decât în viaţa de zi cu zi, din cauza spaţiului închis şi a umidităţii reduse.

Totuși, pentru a te apropia de normalitate, poți oricând să ții seamă de sfaturile pe care ți le oferă companiile aeriene, în momentul îmbarcării. Nu ar strica, de asemenea, ca înainte să zbori, să te consulți cu medicul tău pentru a afla dacă aceste efecte ar putea să-ți fie semnificativ dăunătoare sau chiar fatale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel