Acord pentru mărirea pensiilor

România şi Republica Moldova, memorandum de colaborare
România şi Republica Moldova, memorandum de colaborare

Partidele "marii coaliții" aflate la guvernare în Germania au convenit joi asupra majorării graduale a pensiilor de stat pentru cetățenii din fostul Est comunist. Astfel, pensiile celor din Est vor ajunge în 2025 la la nivelul celor din vestul țării.

Acordul a fost încheiat joi seara, în cursul unei reuniuni a liderilor Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Uniunii Creștin-Sociale (CSU) și Partidului Social-Democrat (SPD).

Acordul intervine într-o perioadă în care formațiunile membre al "marii coaliții" de la Berlin încep pregătirile pentru alegerile legislative din septembrie 2017, după o serie de pierderi electorale în favoarea populiștilor din Alternativa pentru Germania (AfD) în scrutine regionale, scrie Agerpres.

Cancelarul Angela Merkel, a cărei popularitate a fost afectată, mai ales în fostul Est comunist, de politica "porților deschise" față de refugiați, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că va candida pentru al patrulea mandat în fruntea executivului.

Partidele aflate la guvernare au declarat că nu doresc să se înfrunte în campanie cu promisiuni concurente în ce privește pensiile.

Nu se cunoaște deocamdată care vor fi efectele acestor majorări de pensii asupra bugetului anual al Germaniei.

Tot joi, liderii coaliției au căzut de acord asupra majorării treptate, în intervalul 2018-2024, a pensiilor de handicap, precum și asupra punerii rapide în aplicare a reformei convenite anterior în ce privește pensiile ocupaționale, potrivit unui rezumat al discuțiilor, consultat de Reuters.

În schimb, nu s-a ajuns la o înțelegere în legătură cu acordarea unor suplimentări la pensiile mici, mai multe variante aflându-se încă în studiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel