Abuzul sexual asupra copilului a crescut în 2010

copil
copil

Numărul copiilor care au solicitat ajutor la Telefonul Copilului a crescut cu 122 la sută, în 2010, comparativ cu anul trecut, fiind identificate de două ori mai multe cazuri de abuz sexual asupra copilului şi de trafic de minori decât în 2009.

Asociaţia Telefonul Copilului informează că 14.222 de copii au beneficiat, de la începutul anului, de serviciile asociaţiei, faţă de 6.384, înregistraţi în anul 2009.

Din datele centralizate rezultă o creştere de 60,5 la sută a cazurilor de abuz asupra copilului, sesizate la 116 111.

"Faţă de anul 2009, au fost identificate de două ori mai multe cazuri de abuz sexual asupra copilului şi de trafic de minori, respectiv 48 astfel de cazuri. Cu sprijinul instituţiilor abilitate, au fost adoptate cele mai bune soluţii pentru stoparea abuzului şi înlăturarea efectelor negative produse de situaţia traumatizantă, iar agresorii sunt condamnaţi pentru faptele săvârşite", se arată într-un comunicat, citat de Mediafax

Potrivit sursei citate, în 2010 s-a dublat şi numărul de copii aflaţi în risc de suicid, care au apelat la specialişii Telefonului Copilului, ajungându-se la 40 astfel de cazuri.

"Consilierea psihologică a înregistrat o creştere de 46,75 la sută faţă de anul 2009, în situaţii în care copiii se simţeau singuri, trişti, neînţeleşi, neglijaţi, discriminaţi, respinşi. Nevoia tot mai mare pentru serviciile pe care Asociaţia Telefonul Copilului le oferă deopotrivă copiilor şi părinţilor ne determină în anul 2011 să extindem programul de lucru până la miezul nopţii, de luni până duminică, ceea ce înseamnă mai mulţi asistenţi sociali şi psihologi care vor trata cazurile de încălcare a drepturilor copilului preluate la 116 111", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel