Motivul pentru care TVR n-a difuzat tragedia din Club Colectiv

TVR a fost, din nou, singurul post de televiziune care nu a difuzat imagini de la un eveniment care, obligatoriu, face breaking-news. Mass media a lansat diferite ipoteze privind interesele politice din postul public, dar adevăratul motiv sunt banii.

VEZI ȘI: EXCLUSIV - Bomba serii. Dragoș Pătraru face dezvlăluiri care cutremură Televiziunea Română

Când americanii au început să bombardeze Irakul, toate televiziunile și-au întrerupt emisiunile și au dat imagini CNN. Numai TVR a continuat cu Surprize-Surprize. Fiindcă emisiunea aducea mulți, foarte mulți bani, iar contractul cu sponsorii și cu advertiserii, probabil, nu avea clauză de breaking news.

Și în ajunul Halloween-ului, au contat banii.

Ca să înțelegeți mecanismul care pune în mișcare o astfel de instituție, trebuie să porniți de la premisa că promterul nu-și scrie singur știrile, că mesele de montaj nu selectează automat imaginile din bruturile transmise de camere care, fără mâini sau picioare, nu pot lua metroul ca să ajungă la Club Colectiv. O întreagă armată, de la  producători, la editori, prezentatori, reporteri, tehnicieni, operatori, electricieni se pune în mișcare pentru 30 de secunde de imagine, la Știri.

Vineri, după Telejurnal, urma emisiunea O dată-n viață și filmul Teroare în L.A. Deci, conform contractelor beton de muncă, armata a plecat acasă, lăsând în urmă doar un reporter de serviciu, care s-a și dus să filmeze la locul tragediei.

Să trezești din somn și să aduci la birou sindicaliștii TVR pare un risc pe care Irina Radu nu și l-a asumat. Va rămâne în istoria presei ca șefa televiziunii care difuza Teroare în Los Angeles,  în timp ce Bucureștiul plângea cu ochii la teroarea de acasă. E prea puțin să-i ceri Irinei să plece, ea poate rămâne, cred că e momentul să cerem în stradă plecarea TVR.

Apar, în ecuație, banii, și de data asta? Apar, fiindcă vineri a fost zi de leafă. Poți să-i deranjezi pe salariații care, sătui, dorm și visează cum vor sparge banii, în frumoasele zile libere din weekend?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel