Alina Gorghiu, scandal de plagiat. Prima sa reacție

Alina Gorghiu a anunțat că, în curând, va fi acuzată de plagiat pentru o carte pe care o semnează doar în calitate de coordonator.

Copreședintele PNL a spus că "nu a participat la redactarea niciunui rând" şi admite că în lucrare sunt câteva pasaje care nu respectă normele de citare, dar acestea nu depăşesc mai mult de 2% din conţinut.

"În deplină transparență față de opinia publică și pentru o corectă informare a acesteia, fără filtre politice și mediatice, vă aduc la cunoștință că un săptămânal din provincie va publica, în curând, un material de presă despre cartea "Medierea, oxigen pentru o societate modernă". Cartea este semnată de către cinci autori și doar coordonată de către mine.

În calitate de coordonator, nu am fost responsabilă pentru conținutul propriu-zis și nu am participat la redactarea niciunui rând. Un coordonator al unei lucrări se îngrijește doar de coerența lucrării, de structura acesteia, ceea ce am făcut și eu, în cazul volumului "Medierea, oxigen pentru o societate modernă". Cu toate acestea, am verificat această lucrare cu programe electronice antiplagiat. Am făcut acest lucru pentru a preveni situații în care, din cauza unei posibile neglijențe sau omisiuni, nu este citată vreo sursă.

Fiecare test s-a încadrat în limitele de sus ale unei lucrări autentice, asa cum este definită de către reglementările interne și internaționale. Câteva pasaje, reprezentând sub 2 la sută din totalul cărții, nu au fost depistate de softurile antiplagiat, adică nu indică sursa de proveniență, deoarece au apărut într-o publicație fără acces public direct. 

Îmi pare rău că autorii nu au fost suficient de atenți și munca lor de un an, dar și lucrarea, în sine, vor fi puse acum sub semnul întrebării din cauza unei omisiuni, care reprezintă sub 2 la sută din totalul lucrării. Autorii s-au angajat să remedieze această eroare într-o ediție revizuită. 

O parte dintre aceste precizări le-am făcut și săptămânalului care mi-a solicitat un punct de vedere. O eventuală deformare voită a realității nu o pot pune decât pe seama strategiei președintelui PSD de a crea reprezentanților opoziției probleme false, în oglindă cu cele reale, pe care domnia sa, PSD și Guvernul căruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut.

Chiar dacă nu am scris vreun rând al acestei lucrări, cu siguranță se va încerca asocierea numelui meu cu un nou scandal, cum, de altfel, vor urma, așa cum am anunțat, și alte acțiuni, plângeri la diferite instituții, toate cu același scop: de a-mi discredita imaginea", a transmis Alina Gorghiu.

VEZI ȘI: Adina Samson, nouă lovitură împotriva lui Gheorghe Nichita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel