Zuckerman și Iohannis, laude pentru Ciucă, premierul interimar

Președintele Klaus Iohannis l-a lăudat, marți, pe Nicolae Ciucă.

Marţi, 15 decembrie, la Ambasada SUA, s-a desfășurat ceremonia decernării Legiunii de Merit (în grad de ofițer) prim-ministrului interimar Nicolae-Ionel Ciucă, pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării.

În discursul susţinut în deschiderea evenimentului, ambasadorul Adrian Zuckerman l-a lăudat pe Nicolae Ciucă.

Iohannis, declarații

„Întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii reprezintă un pilon de bază al politicii externe a României, pentru promovarea intereselor fundamentale ale ţării noastre, în spiritul continuităţii şi predictibilităţii. Salut progresele semnificative înregistrate în ultimii ani în punerea în practică a viziunii noastre comune, a unui Parteneriat Strategic extins, durabil, dinamic şi profund ancorat în valorile euroatlantice, capabil să răspundă nevoii de gestionare a riscurilor şi ameninţărilor cu care ne confruntăm”, a spus președintele Klaus Iohannis, la Ambasada SUA, la ceremonia de decorare a prim-ministrului interimar, Nicolae Ciucă.

El a subliniat că apărarea şi securitatea, comerţul, investiţiile şi securitatea energetică, democraţia, statul de drept, drepturile omului şi buna guvernare, educaţia, ştiinţa, cercetarea şi tehnologia sunt paliere definitorii pe care Parteneriatul cu SUA se dezvoltă permanent.

De asemenea, l-a felicitat pe Nicolae Ciucă şi a arătat că decoraţia primită reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care l-a avut în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel