Ziua Poliţiei, sărbătorită cu o expoziţie de tehnică la Iași

Poliția Română
Poliția Română

Ziua Poliţiei a fost marcată la Iaşi cu o expoziţie care a cuprins tehnică şi armament din dotarea poliţiştilor, autospeciale de intervenţie, laboratorul criminalistic, autospeciale rutiere.

Cu prilejul aniversării a 194 ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române moderne, vizitatorii au avut prilejul de a vedea pe platoul exterior luptătorii SAS care au venit cu autospeciale de intervenţie, dotate cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice.

Luptătorii au fost echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române şi au prezentat toate armele folosite în misiuni.

La rândul lor, poliţiştii criminalişti au prezentat autolaboratorul criminalistic, destinat cercetării la faţa locului, dotat cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.â

Câinii poliţişti au prezentat exerciţii demonstrative de autoapărare şi de găsire a unor droguri, sub coordonarea instructorilor. De asemenea, poliţiştii de proximitate şi de la prevenire au distribuit pliante cu sfaturi preventive privind siguranţa bunurilor personale şi a locuinţei.

Totodată, cei interesaţi au primit informaţii din partea poliţiştilor de la structura de  resurse umane, cu privire la admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel