Ziua națională a Ungariei: avertizare emisă de MAE

Maghiarii din Ungaria și diaspora sărbătoresc la data de 20 august Ziua Națională. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie, deoarece în Ungaria nu se lucrează de Ziua Națională și vor fi aplicate restricții de circulație.

Parlamentul de la Budapesta a decis în 1991 că Ungaria are trei sărbători naționale. Pe 15 martie, ungurii aniversează Revoluția din 1848 - 1849, când s-a consfințit funcționarea parlamentului modern al Ungariei. Pe 23 octombrie se comemorează revoluția din 1956 împotriva ocupației sovietice. Pe 20 august este sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei.

Tratatul de la Trianon, cea mai mare tragedie a Ungariei după 1541, spune vicepremierul ungar

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Ungariei asupra faptului că, în acest stat, ziua de 20 august 2014 este zi nelucrătoare. În acest context, pe întreg teritoriul Ungariei se aplică restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de transport marfă, a căror masă totală depăşeşte greutatea de 7,5 t, intrarea acestora pe teritoriul Ungariei fiind interzisă până la ora locală 22:00 a zilei de 20 august 2014. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate, înainte de se deplasa pe teritoriul acestei ţări", transmite MAE într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel