Zgonea: Intrarea în vigoare a noilor Coduri nu mai trebuie amânată

zgonea
zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că intrarea în vigoare a noilor Coduri de la 1 februarie nu va perturba activitatea magistraţilor, deoarece aceştia au urmat deja cursuri de pregătire în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii.

"Intrarea în vigoare a noilor coduri nu va da Justiţia peste cap, nu va genera probleme. Temerile referitoare la aplicarea legii penale favorabile sunt nejustificate. Institutul Naţional al Magistraturii a desfăşurat deja cursuri de pregătire pentru magistraţi de peste un an de zile, aşadar aceştia vor şti cum să abordeze eventualele probleme", a precizat Zgonea, într-un comunicat remis miercuri agenţiei Mediafax.

Zgonea a menţionat că ideea potrivit căreia pedepsele vor fi mai mici, iar infractorii vor scăpa mai ieftin nu se justifică, având în vedere că pedepsele foarte mari prevăzute în acest moment în Codul penal nu se dădeau în practica judiciară.

"Până acum, în Codul Penal erau prevăzute pentru anumite infracţiuni limite de pedeapsă foarte mari, de 15 ani, să zicem, dar niciodată în practica judiciară pentru acele infracţiuni nu se dădeau pedepse mai mari de cinci ani. Ce rost mai avea să fie păstrate limitele acestea, dacă nu erau aplicate?", a arătat Zgonea, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel