Zelenski spune că Ucraina va abandona negocierile cu Rusia dacă militarii din Mariupol vor fi uciși

Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Ucraina va abandona negocierile cu autoritățile ruse dacă militarii baricadați în Mariupol vor fi uciși.

Kievul va abandona negocierile cu Moscova dacă militarii săi, baricadaţi în vastul complex siderurgic Azovstal din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, sunt ucişi de armata rusă, a reiterat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

"Dacă oamenii noştri sunt ucişi la Mariupol şi dacă pseudoreferendumuri sunt organizate în regiunea Herson (sud), Ucraina se va retrage din orice proces de negociere", a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev.

Liderul ucrainean a cerut din nou sâmbătă o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin "pentru a pune capăt războiului".

"Cred că cel care a început acest război va fi putea şi să-i pună capăt", a afirmat Zelenski într-o conferinţă de presă susţinută în interiorul unei staţii de metrou din centrul Kievului, reiterând că "nu se teme să-l întâlnească pe Putin" dacă aceasta ar permite să se ajungă la un acord de pace între Rusia şi Ucraina, scrie Agerpres.

Ucraina: Rusia a început să lovească infrastructura din orașul Odesa

O rachetă a lovit sâmbătă infrastructura din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, au indicat autorităţile locale într-un comunicat online, fără a oferi mai multe detalii, potrivit Reuters.

"Odesa a fost lovită de o rachetă. A fost afectată infrastructura", se arată în document.

Portalul Dumskaia.net din regiunea Odesa a relatat că şase rachete au fost lansate asupra Odesei.

Locuitorii au auzit explozii în diferite zone ale oraşului. Dar au fost atât rachete inamice, cât şi unele lansate de sistemul antiaerian din Odesa. Câteva rachete au putut fi totuşi doborâte, susţine Dumskaia.net. Oamenii au văzut explozii pe cer şi fragmente în cădere spre sol.

Cel puţin o rachetă a căzut şi a explodat. Într-o zonă rezidenţială cu densitate mare de populaţie a izbucnit un incendiu. Tirurile continuă, relatează portalul ucrainean citat.

În etapa a doua a intervenţiei sale în Ucraina, care a fost declanşată săptămâna aceasta, armata rusă intenţionează să stabilească un control complet asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei şi să asigure un coridor de legătură cu Crimeea, scrie Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel