Zelenski: Acest război rus împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea ei

Acest război rus împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea - prin eliberarea peninsulei / Foto: Agerpres
Acest război rus împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea - prin eliberarea peninsulei / Foto: Agerpres

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat convingerea că Ucraina va recupera Crimeea şi că războiul declanşat de Rusia trebuie să se încheie pe teritoriul peninsulei, fiindcă acolo a început, în 2014.

"Acest război rus împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea - prin eliberarea peninsulei. Rusia ne-a transformat peninsula, care a fost întotdeauna şi va fi unul dintre cele mai bune locuri din Europa, într-unul dintre cele mai periculoase locuri. Dar noi ne vom întoarce în Crimeea" - a afirmat Zelenski, într-un mesaj video transmis marţi seară.

Potrivit preşedintelui, de la Harkiv la Herson, de la Doneţk la Enerhodar, de la Staniţia Luhanska la Ialta, de la Berdiansk la Novofedorivka - toate acestea fac parte din Ucraina, care va fi complet liberă.

RBC aminteşte că, marţi după-amiază, în Crimeea au avut loc explozii la baza aeriană din Novofedorivka, pe care invadatorii ruşi o folosesc inclusiv în războiul împotriva Ucrainei. Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite. Partea ucraineană neagă implicarea în exploziile respective. Moscova şi "autorităţile" crimeene au transmis că exploziile de la baza militară au fost cauzate de "detonarea unor muniţii"., scrie Agenţia de presă RBC, citată de Rador.

Citește și - Zelenski: Ţările occidentale ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor ruşi accesul pe teritoriul lor

Ţările occidentale ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor ruşi accesul pe teritoriul lor şi să-i expulzeze pe cei care se află deja în străinătate, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat pentru publicaţia The Washington Post. 

Potrivit liderului ucrainean, închiderea graniţelor ar fi una dintre cele mai importante sancţiuni şi ar trebui să fie valabilă şi pentru acei cetăţeni ai Federaţiei Ruse care au părăsit ţara în semn de protest faţă de acţiunile autorităţilor, scrie Rador.

Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl: A fost explozia unui reactor, iar centrala de la Zaporojie are 6 reactoare

'Lumea nu trebuie să uite Cernobîlul şi faptul că Zaporojie este cea mai mare centrală electrică din Europa. Dezastrul de la Cernobîl (în 1986) este explozia unui reactor, iar centrala de la Zaporojie are şase reactoare', a declarat el luni seară în cotidianul discurs video.

Situl centralei Zaporojie, în sudul Ucrainei, se află sub control rus din 4 martie

Situl centralei Zaporojie, în sudul Ucrainei, se află sub control rus din 4 martie. A fost bombardat de două ori la sfârşitul săptămânii trecute, inclusiv lângă un reactor. Kievul şi Moscova s-au învinuit reciproc pentru aceste lovituri.

'Trebuie noi sancţiuni împotriva statului terorist şi împotriva întregii industrii nucleare ruse care creează ameninţarea unei catastrofe nucleare', a continuat Volodimir Zelenski. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel