Zegrean, după verificarea Constituției: Sper că vorbim între oameni civilizați

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a anunțat, duminică, că s-au încheiat dezbaterile pe marginea proiectului de revizuire a Constituției, precizând că judecătorii CCR nu putea trece cu vederea "greșeli de punere în text și necorelări între texte". În plus, Zegrean speră ca Parlamentul să țină cont de recomandările CCR, pentru că, în caz contrar, se riscă o Constituție cu texte defecte.

"S-au terminat verificările după 25 de ore de discuție", a afirmat, duminică, președintele CCR, Augustin Zegrean, care a adăugat că președinții celor două Camere ale Parlamentului vor fi înștiințați cu privire la rezultatele deliberărilor pe marginea textului Constituției revizuite, urmând ca motivarea, care va avea "cam 100 de pagini" să fie dată în maxim două săptămâni.

"Sper ca cei care sunt îndreptățiți, Parlamentul, să țină seama de ceea ce am spus noi aici, iar acolo unde sunt obligați să țină seama, vom verifica din nou legea, dacă se respectă recomandările Curții. Sper că vorbim cu oameni civilizați și cu mintea la purtător, care să țină cont de aceste recomandări.", a declarat Augustin Zegrean.

"În rest, este alegerea lor să ţină seama sau nu de recomandările făcute", a apreciat Zegrean, adăugând că, dacă nu se va ţine seama de aceste recomandări, se riscă "să iasă o Constituţie cu texte defecte, cu texte necorelate între ele, cu texte la care, într-un articol se spune că preşedintele face ceva, iar în alt articol că face premierul lucrul ăla".

"De aceea am recomandat, sper că vorbim între oameni civilizaţi şi oameni cu mintea la purtător şi se va ţine cont de lucrurile astea", a adăugat Augustin Zegrean, potrivit Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel