Zeci de morţi după naufragiul unei nave pline cu migranţi

Nava migranti
Nava migranti

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa iar altele sunt date dispărute după naufragiul unei nave care transporta migranţi. 

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa iar altele sunt date dispărute după naufragiul unei nave care transporta migranţi. 46 de migranţi, probabil etiopieni, s-au înecat, iar 16 sunt daţi dispăruţi, după ce nava pe care se aflau s-a răsturnat miercuri în apropierea Yemenului după ce a traversat Golful Aden, transmite AFP. 

Personalul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM) a intervenit în sprijinul supravieţuitorilor, ajunşi pe o plajă din Yemen, şi a semnalat că 46 de migranţi s-au înecat, din care 37 de bărbaţi şi 9 femei, a indicat OIM într-un comunicat, precizând că alte 16 persoane sunt date dispărute. Nava s-a răsturnat din cauza valurilor înalte, miercuri în zori, în timp ce ce se apropia de destinaţie. 

Cel puţin 100 de migranţi - 83 de bărbaţi şi 17 femei - au fost "îngrămădiţi" pe respectivul vas al unui contrabandist, înainte de a părăsi portul Bossaso, din Somalia, pe 5 iunie, a precizat OIM. Agenţia relevă că, potrivit informaţiilor sale, migranţii erau toţi etiopieni. 

"Supravieţuitorii au spus că pasagerii de pe navă care nu aveau veste de salvare au început să intre în panică odată cu valurile înalte", a explicat OIM. Un purtător de cuvânt al OIM din Geneva a declarat pentru AFP că îngrămădirea migranţilor pe o navă, fără veste de salvare, este "criminală", citează Agerpres.

Vezi şi:Ungaria: Avion prăbușit la Budapesta. Nu există supraviețuitori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel