Vladimir Putin cere garanţii de securitate și demilitarizarea Ucrainei

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi cerut, în convorbirea cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, garanţii de securitate din partea NATO, recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeei şi demilitarizarea Ucrainei, conform presei internaționale.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit luni, în mod separat, cu omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. în contextul eforturilor de oprire a confruntărilor militare ruso-ucrainene.

Emmanuel Macron a discutat „de mai multe ori, în ultimele ore”, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro. De asemenea, Emmanuel Macron a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, căruia i-a cerut să oprească operaţiunile militare în zone rezidenţiale, să securizeze principalele axe rutiere din Ucraina şi să nu distrugă infrastructura esenţială. 

Kremlinul a confirmat, potrivit agenţiei RIA Novosti, că Vladimir Putin a discutat cu Emmanuel Macron.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi cerut, în convorbirea cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, garanţii de securitate din partea NATO, recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeei şi demilitarizarea Ucrainei, semnalând disponibilitatea Moscovei de a lansa negocieri în acest sens, a comunicat Kremlinul, conform cotidianului Le Figaro.

Administraţia Vladimir Putin ceruse înainte de lansarea intervenţiei militare în Ucraina garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu se va extinde spre est prin admiterea Ucrainei şi Georgiei. Liderul de la Kremlin ar fi reiterat acum că se opune total admiterii Ucrainei în NATO.

China, apel la calm

China a făcut un apel la calm după ce președintele rus Vladimir Putin ar fi ordonat comandamentului militar să pună forțele de descurajare nucleară în stare de alertă maximă, a transmis Sky News.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat că toate părțile ar trebui „să rămână calme și să evite o nouă escaladare”.

De asemenea, acesta a reiterat punctul de vedere al Chinei potrivit căruia preocupările legitime ale tuturor țărilor în materie de securitate ar trebui luate în serios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel